دى وصفات من اطباق الفول بما ان الفول
هو الاكله اللى ميختلفش عليها اتنين
و عشان منتحرمشى من الفول بطعمه المميز فى الريجيم بقدملوكو الوصفات دى و
لو اعجبكوا الموضوع متنسوش التقييم
1-فول بالطماطم و البهارات
نرفع الفول على النار مع طماطم مقطعه بكميه مناسبه لكميه الفول و نضيف
قليلا من الماء و قليل من الملح و فلفل اسود و كمون و كسبره جافه و نقلبه
لمده دقيقتين حتى يمتزج طعم الفول مع الاضافات و يغرف فى طبق التقديم
2- فول بالليمون و الثوم و الكسبرة الخضراء
نرفع الفول على النار مع قليل من الماء و بهارات حسب الرغبه "كمون ناعم و
فلفل اسود و كسبرة جافه مطحونه"
بعد ان يغلى لمده دقيقتين نضيف فص ثوم مفروه ناعم جدا و عصير ليمونه
و يغرف فى طبق التقديم و نرش على الوجه مقدار ملعقة طعام مملوءة بالكسبرة
الخضراء المقطعه ناعما
3-فول بالطحينه
بعد ان نرفع الفول مع قليل من الماء و نضيف بهاراتنا المحببه
نضع الفول فى الخلاط مع ملعقة طعام من الطحينه و قليل من اللبن
و نضربه جيدا حتى يصير ناعما
4-فول بالحمص و الطحينه
يتم تحضيرة مثل الوصفه السابقه و لكن يضاف مع الفول وقت ضربه فى الخلاط
كميه مماثله من الحمص المسلوق
5-فول بالخل و الثوم
مثل باقى الوصفات
نرفع الفول مع قليل من الماء و نضيف ملح قليل جدا فى البدايه و كمون و فلفل
مطحونين ناعما ثم يرفع من على النار و يخلط مع فص ثوم ناعم جدا مع ملعقه
طعام خل
و يقدم الفول فى اى من هذه الوصفات ساخنا او باردا
و ممكن رش قليل من زيت الذرة او عباد الشمس على الوجه حسب الرغبه و لكن
جربيه بدون زيت ستجدى انه شهى و الماء المضاف فى كل مره يعمل على امتزاج
طعم الفول مع البهارات و لا يلتصق ويجف سريعا وقت غليانه فوق الموقد
و بالهنا و الشفا