براونيز دايتالمقادير
200 جم صوص التفاح
200 جم سكر فركتوز
فانيليا
300 جم دقيق و لا ننسى ذره ملح
50 جم كاكاو
5 بياض بيض
الطريقه ندهن الصينيه بالسمن و الدقيق
نضع الصوص مع السكر و نضربهم مع بعض ثم بياض البيض ثم الملح و الفانيليا ثم
الدقيق و الكاكاو و العجينه بتبقى متماسكه و ناشفه فى فرن على 180 فى
الوسط لمده 25 دقيقه
كيك الشوكولا من الفتوكه yaralemo
كيك الشوكولا الصحية المقادير:2 كوب طحين =1200 سعر1 كوب سكر =774 سعرنصف كوب زيت = 963 سعر2 بيضة = 160 سعرثلاث لرباع كوب زبادى = 80 سعرثلاث ارباع كوب كاكاو = 147 سعر 1 ملعقة صغيرة ملح = 0 سعر1 ملعقة صغيرة فانيليا 1 ملعقة صغيرة باكينج باودر = 2.4 سعر1 ملعقة صغيرة من بيكربونات الصوديوم = 0
سعرالطريقة:- يخفق البيض
مع الفانيليا فى الخلاط- - يضاف
السكر و صوص التفاح مع استمرار الخفق- - يضاف
الطحين و الباكينج باودر و الملح بالتناوب مع الماء و اللبن الزبادى و
نتابع الخفق- - اخيرا
يضاف الكاكاو و نخفق لمدة دقيقتين- - يصب
المزيج فى قالب مبطن بمقدار ملعقة طعام طحينة (انا استعملت زيت و دقيق)- - يخبز فى
فرن محمى متوسط الحرارة حتى ينضج - ثم يقسم الى 15 قطعة نسبة السعرات فى كل قطعة = 200 سعر حرارى طبعا هى طعمها
ااقل حلاوة من العادى ()كوب و نصف سكر او كوبين)بس انا اتقبلتها جدا طبعا ممكن
تستبدلوا مقدار من السكر الابيض بالاسمر و هيدىلها طعم ااقوى او تضيفوا لها
سكر دايت للمخبوزات و مش هتفلرق عن العادية خالص الحلاوه الطحينيه نص
دايتملعقه كبيره طحينه
سائله مضاف لها سكر صناعى بودره بس
بسكوت العسلكوب و ربع دقيق ابيض
كوب و ربع دقيق بالنخاله
بيكنج باودر
2 ملعقه كبيره عسل ابيض
نص كوب سكر فركتوز
بيضه كبيره او 2 حسب احتياج العجينه
ربع كوب زيت ذره
بشر لمونه
فانيليا
ملعقه كبيره عصير لمون
ذرة ملح
الطريقه
نخلط المقادير الجافه ثم السائله مع ملاحظه ان العجين متماسك نضعه فى صينيه
مدهونه مع مراعاه ان يكون العجين بارتفاع 4 سم فى فرن وسط لمدة 25 دقيقه و
نطلعه من الفرن و لما يبرد يقطع شرائح و يرص بالعرض فى صينيه و ندخله
الفرن مره اخرى حتى يتحمص لمده 3 دقائق