2 ملعقة صغيرة من الزيت النباتي
4 حبات (حوالي ¾ كوب) من بصل مقطع إلى قطع صغيرة
½ 2 ملعقة صغيرة من معجون الكاري أو 2 ملعقة صغيرة
من مسحوق الكاري
2 كوب من مرق الدجاج قليل الصوديوم
½ كوب من حليب جوز الهند الخفيف
½ ملعقة صغيرة من الملح + ¼ ملعقة صغيرة إضافية
للتتبيل
4 قطع (تزن القطعة 170 جم) من فيليه من سمك الهلبوت
منزوع منها الجلد
أوراق سبانخ مطهية على البخار**
½ كوب من أوراق الكزبرة الطازجة مقطعة إلى قطع
كبيرة
2 حبة بصل أخضر (الجزء الأخضر فقط) مقطعة إلى شرائح
رفيعة
2 ملعقة كبيرة من عصير الليمون الطازج
فلفل أسود مطحون طازج
**تطهى 5 اكواب من أوراق السبانخ على البخار أو في
الميكروويف لمدة دقيقتين
طريقة التحضير
يسخن الزيت في قدر كبير على حرارة
متوسطة ثم يضاف إليه بصل
يشوح الكراث على النار من 3 إلى 5 دقائق تقريبًا مع
التقليب من وقت لآخر حتى يبدأ في الاحمرار
يضاف إلى القدر معجون الكاري ويترك على النار لمدة
30 ثانية تقريبًا مع التقليب حتى تظهر رائحته
يضاف مرق الدجاج وحليب جوز الهند و ½ ملعقة صغيرة
من الملح ثم يترك الخليط على نار منخفضة ليغلي برفق لمدة 5 دقائق تقريبًا
حتى يصل مقدار الخليط إلى كوبين
تتبل قطع الفيليه بــ ¼ ملعقة صغيرة من الملح
ترص قطع السمك في القدر ثم يحرك القدر حتى تغطي
السوائل قطع السمك
يغطى القدر ويترك على النار لمدة 7 دقائق تقريبًا
حتى يمكن هرس قطع السمك بالشوكة بسهولة
ترص أوراق السبانخ في 4 أوعية شوربة ثم يوضع فوقها
قطع السمك
تضاف أوراق الكزبرة والبصل الأخضر وعصير الليمون
إلى الصلصة ثم يتبل الخليط بالملح والفلفل حسب الرغبة
توضع الصلصة فوق قطع الفيليه
10 سمك صينيه فى الفرن
سمك بورى يتبل بفصين ثوم و فلفل اخضرو كرفسو 2 لمونه لكل سمكهو زعتر و
ربع كوب ماء كل ده فى الفرن
11 سردين صينيهينظف السردين و نضع عليه ملح و فلفلو لمون و طماطم و فلفل اخضرو كله فى
الفرن
12طاجن السمك للسبيط او الكاليمارى او السمك الفيليهنقطع 4 بصلات و نضع معهم فلفل اخضرو الطماطم العصيرو نغليهم على النار و
لما يدخلوا فى التسويهنضع بقدونس و كرفس مقطعو تتبل بالملح و الفلفل و
الكمون و الزعتر ثم نضع السمك فى الفرن
13جمبرى و كابوريا مسلوقنضع الجمبرى فى حله بعد غسله و نضع عليها بصل مقطعو تتبل بالملح و الفلفل و
الكمونو تغطى لغايه ما اللون يتغير و ينزل مائه و فى النهايه نضع قليل من
الخل
14بورى سنجارىنشق البورى من الظهر و يتبل ب الثوم و الطماطم و الفلفل الاخضر و البهار و
الجنزبيل و البصل و الملح و الفلفل و قليل من القرفهو الكرفس و كله فى
الفرن
15 فاهيتا جمبرى او الفيليه (تحفه)ننقع السمك مع بصله و فصين ثوم و صويا صوص و ملعقه خل و
فلفل اخضرو كوب زبادى مهم و ينفع مع السمك عارفه بتقولوا ايهو التوابل(بابريكا اللى هو فلفل قرنقوطى و كمون و زعتر و بردقوش ان وجد ) و
كل ده يدخل الفرن و بالهنا