نورا الامورة عضو
الجنس : عدد المساهمات : 10 تاريخ التسجيل : 06/03/2010
| موضوع: تارت الشيكولاته والبندق البسيط السبت 10 يوليو 2010, 22:07 | |
| بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمة الله وبركاته التارت الجميل ده انا عملته من يومين وطلع سهل اوووي عشان بيدخل الفرن مرة واحدة بس يعني مش تسويه الاول لوحده وبعدين تحطي الحشوة وتدخليه تاااااااااااااااااني الفرن والجميل ان النتيجة النهائية بتبقى تحفة والاهم انه سهههههههههل بسم الله ندخل في المقادير مقادير التارت 2 ك دقيق6 م ك زبدة بااااااردة مملووووءة 2 صفار بيض كبير بارد 4 م ك سكر رشة ملح 2 م ك عصير ليمونحوالي عصير ليمونة واحدة 2 الى 3 ملاعق كبير ماء بااااااااااااااارد جدا مقادير الحشوة 1 ك سوداني او بندق او لوز صحيح محمصتطحنيه بودرة مع 1 م ك سكر 3 بيض كبير 6 م كبيرة قشطة مملوءة 3/4 ك سكر 4 م ك كاكاو 1 م ك مربى فراولة أو أي نوع لدهن قاعدة التارت رشة ملح فانيلا الطريقة تحطي الدقيق والزبدة والسكر والملح وصفار البيضببولة وتفركي الزبدة باطراف اصابعك لغاية ماتبقى العجينة عاملة زي البقسماط الخشن والزبدة تكون زي حبات البازلاء الصغيرة بعدها تحطي عصير الليمون وتقلبي العجينة بايدك بدون عجن اخر حاجة تحطي الماء الباااااااارد وتحطي معلقة ورا معلقة عشان ممكن العجينة مش تحتاج الا 2 م كبيرة ماء بس لما تلاقيها بقت كرة متماسكة مع بعضها خلاص افرديها بالنشابة سماكة متوسطة ولو احتجتي دقيق للفردحطي بس يادوب 1 م ك فقططططعشان مش يزيد مقدار الدقيق في التارتوافردي العجينة اكبر من مقاس الصينية بحيث لما تحطيها في الصينية تكون مغطية صينية التارت المهم بعد ما تفرديها حطيها في صينية تارت مدهونة وافردي العجينة على الجوانب وقعر الصينية طبعا وشيلي الزوائد اللي على جوانب الصينية بسكينة وحطي الصينية في الثلاجة 25 ل20 دقيقة لتبرد تماما في الوقت ده اعملي الحشوة اخفقي بمضرب كهربائي البيض والسكر والملح والفانيلالينفشووووووووا ويكون لونه فاتح وبعدين حطي القشطةوبرده اخفقي دقيقتين وبعدها انخلي الكاكاو على الخليط دهواخفقي ليندمج اخر حاجة حطي البندق او السوداني المطحونبودرة واخفقي أخر مرة اخرحاجة سهلة اوووووي هتدهني قعر التارت بالمربى اللي بتحبيه وبعدين هتحطي الحشوة اللي عملتيها دي على المربى المدهونة وتساوي الوجه وتدخليها فرن ساخن حرارة هادئة150 درجة عشان يستوي التارت كويس وبعده الحشوة تتماسكباذن الله وترتفع لانها زي الكيك بالضبطبس خفيفة وبدون دقيق بعد مايستوي يبرد تماما او تقطعيه وهو دافيء مش ساخن وممكن تزينيه بكريمة مخفوقة او كاكاو على الوجه او ترشي عليه مكسراتبتحبيها او تقدميه مع ايس كريم فانيلا يعني انتي وابداعك او تخليه كده هو مش محتاج بسم الله ندخل في الصور دي صورة للتارت من فووووقزينته بالكريمة وحطيت عليها حبات شوكولاتة دوائر ودي صورة له من الجنب والحمدلله التارت لونه دهبي ودي صورته لما قطعته ودي قطعة منه ياسلام ياسلام وبسسسسسسسسس كده وممكن لو مش عايزة تعملي تارت كبير تقطعي دوائر بقطاعة وتحطيها في صينية المافن وتحشي كل واحدة بالحشوةويبقى عندك وحدات تارت صغيرةبس انا بحس انها غلبة وبصراحة اي نووع مكسرات في التارت ده بيقى راائع سواء كان سوداني أو لوز او بندق والف هنا وعافية على قلوبكم يارب | |
|
العمدة الباشا Admin
الجنس : الابراج : عدد المساهمات : 4668 تاريخ التسجيل : 16/07/2009 العمر : 53 المزاج : رايق
| موضوع: رد: تارت الشيكولاته والبندق البسيط الأربعاء 28 يوليو 2010, 23:58 | |
| | |
|