بسم الله
نبدأ
المقادير
دجاجه ونقطعها 8 قطع ونشيل الجلد
مقادير التتبليه
بصلة متوسطه الحجم ونفرمها ناعمه مع فص توم
بيضه
فتجان دقيق (ملعقتين كبار)
ملعقين خل
نص ليمونه
مايونيز
بهارات وهي عباره عن ( قرفه -ك***ه ناشفه -زنجبيل ناشف-فلفل اسود-نعناع ناشف-زعتر بري -صفار زعفران-ملح-قرنفل)
وطبعا المفاجئه
شوفان
وهي الصور
الدجاج بعد ما شيلت الجلد
ده الشوفان
الطريـــــــــــــــقه
هنسلق الدجاجه في ميه ومحطوط فيها 4 حبات قرنفل
بعد ما يتسلق
نطلعه
وده بعد ما تسلق
نجي للمهم
هنحط الدقيق والبيضه والخل والليمون والمايونيزوالبصل المفروم مع التوم
لوليقيتها تخينه شويه زودي ميه حتى تكون زي الصوره سايله شويه
وبعد كده هنحط كل البهارات عليهم
من غير القرنفل
وممكن تحطي شطه لو عوزها اسبايسي انا ماحطيت شطه عشان المايونيز بالشطه
هنفرك طبعا النعناع والزعتر عشان يكون ناعم
ونخلطهم كويس اللون الاصفر اللي في التتبله
هو صفار الزعفران
هنحط الدجاج ونقلبه كويس في التتبله
وبعد كده نغلف الدجاج ونشيله فتره في التلاجه عشان ياخد ويدي مع بعض
وبعد ما نتطلعه من التلاجه
نقلبه كويس في التتبله وبعد نقلبه في الشوفان زي كده
طبعا نكون محضرين الزيت على النار وتكون النار هاديه والزيت سخن ونحمر الدجاج
وانا حمرت جمبه بطاطس
وبالف صحه وهنا
يارب يكون الموضوع عجبكم