العمدة الباشا
ملف تعليمي لعمل التورتات 7dno1133v3vin5uinm
العمدة الباشا
ملف تعليمي لعمل التورتات 7dno1133v3vin5uinm
العمدة الباشا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


العمدة الباشا \إسلامي ثقافي عام رياضة افلام وفنانين كليبات حديثة تحميل كتب وافلام
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» كتاب شمس المعارف الكبري
ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالأحد 26 أبريل 2015, 01:58 من طرف KKHAL

» 33 رسالة ماجستير جاهزة للتحميل
ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالسبت 10 مايو 2014, 22:43 من طرف نادى السوهاجى

» السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالثلاثاء 13 أغسطس 2013, 17:05 من طرف النمر الاسود

» المدرسة المصرية خلعت زوجها بعد اعتدائه عليها لسخريتها من خطابات مرسي
ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالإثنين 01 يوليو 2013, 11:50 من طرف العمدة الباشا

» مرحــــــــــــــــبا بـــــــــــــــــــــــكم
ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالأربعاء 19 يونيو 2013, 15:54 من طرف النمر الاسود

» مُساهمة من طرف E S K ii M O
ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالأربعاء 19 يونيو 2013, 15:50 من طرف النمر الاسود

» دورة كاملة في التريكو
ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالسبت 05 مايو 2012, 18:26 من طرف الصبورة

» شجرة تحت البحر تختفي باللمس شاهد بنفسك
ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالجمعة 27 أبريل 2012, 15:02 من طرف امير الظلام

» ليه لازم نتوضأ بعد ماناكل لحمة جملي؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالجمعة 27 أبريل 2012, 14:21 من طرف العمدة الباشا

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
العمدة الباشا - 4668
ملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_rcapملف تعليمي لعمل التورتات I_voting_barملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_lcap 
ضوء القمر - 2063
ملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_rcapملف تعليمي لعمل التورتات I_voting_barملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_lcap 
شموع الليل - 1403
ملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_rcapملف تعليمي لعمل التورتات I_voting_barملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_lcap 
الاميرة - 792
ملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_rcapملف تعليمي لعمل التورتات I_voting_barملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_lcap 
الوردة الحمراء - 562
ملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_rcapملف تعليمي لعمل التورتات I_voting_barملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_lcap 
اللورد - 338
ملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_rcapملف تعليمي لعمل التورتات I_voting_barملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_lcap 
hakeem - 326
ملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_rcapملف تعليمي لعمل التورتات I_voting_barملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_lcap 
النمر الاسود - 309
ملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_rcapملف تعليمي لعمل التورتات I_voting_barملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_lcap 
شروق الشمس - 295
ملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_rcapملف تعليمي لعمل التورتات I_voting_barملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_lcap 
امير الظلام - 269
ملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_rcapملف تعليمي لعمل التورتات I_voting_barملف تعليمي لعمل التورتات I_vote_lcap 
سحابة الكلمات الدلالية
google
المواضيع الأكثر شعبية
حصريا جميع كتب مكتبة الاسكندرية
دورة كاملة في التريكو
السرعة وصور لكثير من الحوادث بمصر
أسماء مرشحي مجلس الشعب في جميع دوائر الجمهورية2010
بالصور قصة الأميرة النائمة
وظائف خالية بالمنصورة والدقهلية تابعة للقوى العاملة
55 رسالة ماجستير ودكتوراة
سلاح التلميذ للصف الثالث ابتدائي عربي وحساب
كل مايخص المعجنات
طريقة عمل الشريك بالصور

 

 ملف تعليمي لعمل التورتات

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

ملف تعليمي لعمل التورتات Empty
مُساهمةموضوع: ملف تعليمي لعمل التورتات   ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالأربعاء 12 أغسطس 2009, 00:06

بدايه الكيكه الاسفنجيه لا يدخل فى مقاديرها لا زيت ولا زبد ولا لبن ولا عصير
انا استغربت لما لقيت البعض بيضيف لبن او عصير
الكيكه الاسفنجيه مختلفه عن الكيك العادى




2-جميع المقادير المستخدمه بيض او طحين لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه
يعنى انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجه ولكن قبل ما اعمل الكيكه الاسفنجيه بنص ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى تنسى المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى قطرات ماء تجمعت على البيض بعد النص ساعه كده تقدرى تستخدمى البيض


3-لو عاوزه الكيك بنكهه البرتقال ضيفى برش برتقاله على البيض بدل الفانيليا وليس عصير البرتقال ولو عاوزه بطعم الفراوله ضيفى روح الفراوله ولكن روح الفواكهه تضاف بعد اضافه الطحين لكن برش البرتقال بيكون مع البيض كبديل للفانيليا


4-الدقيق والنشا والبيكنج باودر اللى حكتبلكم مقاديرهم تحطوهم مع بعض وضرورى جدا جدا تنخلوا الخليط مرتين يعنى حطى البيكنج باودر والنشا على الدقيق وانخليهم سوا ومهم اوى مرتين


5-مهم اوى ان المقادير تكفى صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى الكيكه حترتفع وتهبط من النص وحتبقى معجنه


6- مهم اوى الفرن يتسخن اثناء تحضيرك للكيك ودرجه الحراره لازم تكون متوسطه لانها لو عاليه او منخفضه حتبقى مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اظبطى الفرن على درجه 180 واغلقى الفرن لحد ما تنتهى من عمل الخليط
اخواتى معلش انا طولت عليكم بس لازم لازم احكى معاكم بالظبط كل فتفوته لعمل الكيك
واخيرا اللى بيخلى الكيكه مكتومه حاجتين مالهومش تالت الاولى انك مضربتيش البيض المده المحدده ليه وهى ربع ساعه يكون المضرب شغال بدون انقطاع على اعلى سرعه والثانيه انك مضفتيش الدقيق معلقه معلقه ممكن تكونى ضفتيه مره واحده او كميه كبيره كل مره وده بيخلى الكيكه طالعه زى الخبز مكتومه


الان المقادير المظبوطه
طبعا احنا خرجنا البيض والطحين قبل العمل بنص ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن الفرن ونجيب الصينيه ندهنها سمنه وبعدين نحط فيها دقيق اكيد انتوا فاهمين العمليه دى
المقادير دى انا معرفش حتناسبك ولا لا بس عموما وانتى بتصبى الخليط فى الصينيه بتاعتك وطبعا انا معرفش مقاسها يبقى عموما اى خليط لازم يوصل لمنتصف الصينيه لو لقيتى لسه عندك خليط ممكن تحطيه فى صينيه تانيه اهم حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط ميزدش عن نصف الصينيه لانه حيرتفع
المقادير
الكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى بيه السكر والنشا
6 بيضات بدرجه حراره الغرفه
كوب الاربع دقيق
كوب الا ربع سكر ناعم مهم يكون حبيباته ناعمه
ربع كوب نشا
ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر
ملعقه كبيره ممسوحه فانيليا
ربع كوب كاكاو غير محلى
لو عوزاها بيضاء مش بالكاكاو يبقى بدل كوب الا ربع دقيق يبقى كوب واحد فقط وبرده نفس المقادير


سخنى الفرن وبعدين حطى البيض وعليه الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا لمده دقيقتين وبعدين متفصليش الكهربا عن المضرب وهو شغال بعد الدقيقتين ضيفى السكر مره واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى سرعه فى البدايه حتلاقى المزيج عباره عن رغاوى لكن بعد كده حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا عاوزين الهوا اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد الربع ساعه شيلى المضرب خالص ومتستخدميهوش تانى فى ناس بتحط الدقيق وتشغل على اقل سرعه وده خطأ كبير جدا جدا الطريقه دى حتخلى الهوا اللى نفخ البيض يخرج تانى ومش حتبقى هشه ابدا
باستخدام معلقه خشبيه ضيفى ملعقه دقيق واحده وقلبى ببطء جدا جدا جدا جدا جدا فى اتجاه واحد اوعى تغيرى الاتجاه او تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه الاخرى وبرده قلبى تقلبتين بشويش وببطء شديد لازم يفضل الخليط مرتفع لحد ما تخلص ممكن هنا تضيفى روح الفاكهه لو عوزاها بالفراوله او الاناناس بعد ما تخلصى صبى الخليط بشويش وايضا بمنتى البطء فى الصينيه ودخليها الفرن
واياك اياك اياك اياك تفتحى عليها قبل 40 دقيقه بعد اربعين دقيقه اختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار و اوعى تخرجيها من الفرن خليها جواه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء بارد حتبوظ سبيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه انا كتباها حتلاقى احلى كيكه اسفنجيه عملتيها وكل ما تنجح معاكى افتكرينى
وتانى يوم اعمليها بالكريمه وزينيها ولو مستعجله وعوزاها فى نفس اليوم حطيها فى التلاجه 3 ساعات مثلا بس اوعى تحطيها فى التلاجه بعد ما تطلع من الفرن مباشره يارب اكون افادتكم

[size=25]ملحوظه بخصوص الدريم ويب(الكريم شانتيه )

التورته تحتاج ربع كيلو للتغليف والتزيين او بما يعادل 6 اظرف هناك نوعان نوع بودره يأتى على هيئه علبه كل علبه فيها ظرف او ظرفان والنوع التانى على شكل كريمه الطبخ بالنسبه للباودر لمن تستخدم باودر بالكيلو مثلا يبقى كل كوب كريمه باودر معها فنجان الا ربع لبن مثلج ونخفق ولو عاوزاها بالشيكولاته ضيفى كاكاو وزودى اللبن بسيط اما فى حاله الأظرف الجاهزه نصيحه منى لا تتبعى التعليمات المكتوبه على ظهر الظرف لان الكريمه حتبقى سائله نصيحتى لك هى لكل ظرفان باودر ضعى فنجان الا ربع فقط لبن مثلج وملعقه كبيره ممتلئه من النشا (الكورن فلاور )وحتحصلى على احلى كريمه متماسكه وضعيها فى التلاجه فتره حوالى نص ساعه قبل البدء بالتغليف والتزيين اما كريمه الطبخ المخصصه ايضا للحلويات اتبعى نفس ماهو مكتوب عالعلبه بالظبط لا تقلقى
الان ما قراتموه هو اساسيات عمل الكيكه الاسفنجيه ولكن
ولكن
ولكن
انا شخصيا احب اضافه الزيت او الزبده لعمل اى كيكه ودى راجعه للذوق الشخصى وغالبا تورتاتى تتنوع مابين كيك اسفنجى وكيك عادى ونا شايفه ان الكيك العادى مناسب كمرحله اولى تقدرى تتعلمى الاول ازاى تعملى تورته وبعدها تنتقلى للكيكه الاسفنجيه ومقادير الكيك العادى لمن تريد هى كوب ونصف دقيق منخول مضاف له ملعقه ونصف صغيره بيكنج باودر _ كوب الا ربع سكر عادى _ نصف كوب زيت او زبد _نصف كوب زبادى _3 بيضات حجم كبير او اربعه صغير_فانيليا لو اردتى عملها بالشيكولاته انقصى ثلث كوب دقيق وضعى بدلا منه كاكاو باودر غير محلى والان مع طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور كتطبيق لما ذكرته سابقا
هنا الطحين والكاكاو والنشا والبيكنج باودر


ملف تعليمي لعمل التورتات EbL80n01182331


نقوم بنخلهم كما ذكر سابقا
ملف تعليمي لعمل التورتات 6yM8vn01182331


ونتركهم جانبا نقوم بضرب البيض والفانيلا حوالى دقيقتان وبعدها قومى بأضافه السكر



ملف تعليمي لعمل التورتات W2gZRI01182332


نقوم بالخفق لمده ربع ساعه على اعلى سرعه الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى ويكون أضعاف حجم البيض


ملف تعليمي لعمل التورتات HOxo8Z01182332


بعد ذلك نقوم باضافه الطحين المنخول ومعه البيكنج باودر والكاكاو ملعقه ملعقه ونقلب كما ذكرت فوق


ملف تعليمي لعمل التورتات QWwoL701182333


والان الخليط اصبح جاهز ونصبه فى الصينيه
ملف تعليمي لعمل التورتات Kq91nK01182334


ونتبع طريقه الخبز والتى شرحتها سابقا وهاهى شكل الكيكه بسم الله ماشاء الله دى بالشيكولاته
ملف تعليمي لعمل التورتات Jo8ud501170159


وواحده أخرى بيضاء بالفانيليا


ملف تعليمي لعمل التورتات 7zjwog01170158


هذا هو اساس عملها ننتقل الان الى المراحل الأخرى الا وهى الحشو والتزيين الان سيكون معنا كيكه فكيف نقطعها؟؟؟؟؟؟؟؟
انا افضل تقطيعها بالخيط بدلا من السكين طبعا بعد مابردت تماما
ونقطعها هكذا نلف الخيط حول الكيكه ونوسطه جيدا ويكون هكذا


ملف تعليمي لعمل التورتات V6P3qh01182303


ثم نقوم بوضع الخيط على شكل حرف xهكذا


ملف تعليمي لعمل التورتات 9xLZmJ01182304


ونمسك الطرف الايمن بيدنا اليسرى وطرف الخيط الايسر بيدنا اليمنى يعنى العكس ونشد الخيط ونفضل ماسكينه بقبضه ايدنا ونشد


ملف تعليمي لعمل التورتات DFoLCZ01182304


سنجدها بتقطع ومظبوطه ان شاء الله مائه بالمائه وهنا الحشو انا استخدمت كما فى الصورهدريم ويب باودر وفواكهه وشيكولاته مبشوره
يتتتتتتتتتتبع
[/size]


عدل سابقا من قبل ضوء القمر في الأربعاء 12 أغسطس 2009, 12:34 عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

ملف تعليمي لعمل التورتات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمي لعمل التورتات   ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالأربعاء 12 أغسطس 2009, 00:09

ملف تعليمي لعمل التورتات CIWia201182302


وطبعا الصور شارحه نفسها وضعت ملعقتين من سائل الفواكه على الكيكه المقسومه نصفان لتطريتها واضفت جزء من الكريمه وفوقها الفواكهه


ملف تعليمي لعمل التورتات G4raxU01182305


اضفت النصف الاخر وغلفت التورته بالكريمه وبدأت ازينها


ملف تعليمي لعمل التورتات 7Hiawo01182305


ملف تعليمي لعمل التورتات Tl3q9w01182306 اتمنى من الله ان يكون الشرح السابق كاف ووافىعرفنا طريقه عمل الكيكه فمش محتاجين شرحها تانى

ملف تعليمي لعمل التورتات P05sOy01170200

ملف تعليمي لعمل التورتات MeskbV01170200

ملف تعليمي لعمل التورتات XZIWib01170201

ونا بفضل بعد تغليف التورته اضعها فى التلاجه عشر دقائق تتماسك وارجع ازين تانى
وهنا وضعت فى جوانب التورته شيكولاته فارمسيل حبيبات وممكن تستبدليها بجوز هند او اى مكسرات مفرومه

ملف تعليمي لعمل التورتات BDRIrO01170201

نبدأ بوضع الكريمه فى كيس التزيين ونزين هكذا

ملف تعليمي لعمل التورتات OLQI5s01170202

ونضيف الفواكهه

ملف تعليمي لعمل التورتات JyM0Re01170202


ملف تعليمي لعمل التورتات Mj2Uh801170203

طبعا كملت الاماكن الفارغه بالكريمه واضفت قطع من الكريز الاحمر

وده شكلها ماشاء الله عاليه ومرتفعه

ملف تعليمي لعمل التورتات QerF2U01170204

وهنا بعد التقطيع
ملف تعليمي لعمل التورتات R7Q4rN01170204يتتتتتتتتبع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

ملف تعليمي لعمل التورتات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمي لعمل التورتات   ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالأربعاء 12 أغسطس 2009, 00:13

نأتى لتورته اخرى على شكل مربع


الحشو كريمه الجبنه


مقادير الحشو
كوب كريمه باودر
كوب الا ربع لبن مثلج
ملعقه سكر بودره كبيره
حوالى اربع ملاعق جبنه فلادلفيا وممكن استبدالها باربع قطع كيرى نضرب مقادير الحشو بالمضرب الكهربائى الى ان تتجانس ويمكن اضافه ملعقه لبن لو حبيتى تكون سائله الى حد ما ويمكنك اضافه ملعقتان كاكاو باودر لو عاوزه الحشو بالشيكولاته


هنا سويت الكيكه لأنها مربعه من عند الاطراف


ملف تعليمي لعمل التورتات Nesk3401190051


وقسمتها نصفان وشربت القسم السفلى بعصير او ممكن مربى مخففه بماء


ملف تعليمي لعمل التورتات XyM80S01190052


وزعت الكريمه


ملف تعليمي لعمل التورتات ROxUM901190052


ملف تعليمي لعمل التورتات ZWG2p801190052


غلفت الجوانب بجوز هند مبشور ومكسرات


هناك ملحوظه مهمه
ممكن سطح الكيكه معاكى ميكونش مغلف بالكريمه بشكل منسق ومتقن فلا تقلقى الفواكه اللى حتحطيها فوق لن تظهره ومع الوقت ستحترفى التنسيق ان شاء الله


ملف تعليمي لعمل التورتات Ur2TL801190053


وبدأت فى التزيين


ملف تعليمي لعمل التورتات 2Dm5sk01190053


ملف تعليمي لعمل التورتات VWa2Uh01190053


وده الشكل النهائى يارب تعجبكن
ملف تعليمي لعمل التورتات ZVEFfC01190054يتتتتتتتتتبع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

ملف تعليمي لعمل التورتات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمي لعمل التورتات   ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالأربعاء 12 أغسطس 2009, 00:16

وهذه تورته اخرى عملتها ايضا عند والدتى
الحشو

كريمه الشيكولاته البيضاء
مقادير الحشوه
عشر قطع جبنه كيرى وومكن استبدالها بعلبه فلادلفيا
ربع كوب لبن
كوب الا ربع شيكولاته بيضاء مبشوره
(للاخوات اللى فى مصر اكيد عارفين محل درب البرابره او محل العتبه اللى بيتباع فيهم الحلويات الخام والشيكولاته وكل شئ لعمل التورتات والحلويات)
الطريقه يسخن اللبن ويضاف اليه الشيكولاته المبشوره
ونتركها تسيح وتبرد تماما تماما وبواسطه المضرب الكهربائى نضرب كل المكونات السابقه جميعا ونضعها فى التلاجه ربع ساعه قبل التغليف والتزيين اسفه صور طريقه الحشو اتمسحت بس اعتقد الطريقه واضحه وسهله


طبعا عملت الكيكه وقسمتها وحشيتها مثل الطرق السابقه وغلفتها كمان وده التزيين


ملف تعليمي لعمل التورتات 0kypME01170214


ملف تعليمي لعمل التورتات 2udWj201170214


ووضعت فى الجوانب شيكولاته فارمسيل وكريمه هكذا


ملف تعليمي لعمل التورتات NcMDvn01170215



نأتى لتورته اخرى وحشوات مختلفه ان شاء الله والان نأتى لتورته اغلبنا بيحبها والتورته دى انا بعتبرها أهم تورته فى ملفى ليه بقى
لأنها اسهل تورته ممكن تتعمل انا انصح كل مبتدئه فى عمل التورتات انها تعملها وحتشوفوا بنفسكم ازاى سهله وازاى روعه
تورته بحشوه الأيس كريم

زى ماقلت التورته دى تنفع المبتدئات وكمان تنفع لو عندك كيك بايت او عملتى كيكه وباظت منك فى الفرن مرتفعتش او هبطت او او اى سبب لفشلها
انا كان عندى كيكه باظت منى فى الفرن وده طبعا شئ وارد انه يحصل وده شكل الكيكه

ملف تعليمي لعمل التورتات JkUh9001170205

واضح جدا انها مش مظبوطه فطبعا مرمتهاش عملت بيها ايه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اولا جبت نفس الصينيه اللى غملت فيها الكيكه
وبطنتها بالبلاستيك الشفاف ووضعت فيها حلقات اناناس
ملف تعليمي لعمل التورتات Ms2U8v01170205

وجهزت ايس كريم ثلاث اكواب كبيره انا استخدمته بالفانيليا وتركته يسيح الا حد ما يعنى خرجته من التلاجه نصف ساعه تقريبا قبل العمل علشان يبقى سهل معايا ووضعت جزء منه على الاناناس هكذا

ملف تعليمي لعمل التورتات F7Q4VN01170206

وبعدها وضعت فواكهه


ملف تعليمي لعمل التورتات 1P3VM901170208


طبعا نوع الايس كريم او الحشوه متروك ليكى اختى الكريمه

ثم وضعت جزء من الكيكه قطعتها بنفس الطريقه اللى ذكرتها قبل كده
وشوفو كانت مفتته بس عادى لانها ستجمد مع الايس كريم
ملف تعليمي لعمل التورتات F7QHqN01170209

وبعدين وضعت ايس كريم مره اخرى وفواكه وهكذا
ملف تعليمي لعمل التورتات TQ4NFx01170210

وطبقه اخرى كيك وهكذا ثم نغلق البلاستيك الشفاف عليها ونتركها بهذا الشكل فى التلاجه اربع ساعات مثلا

ملف تعليمي لعمل التورتات KM0S6t01170210


وبعد ذلك نضع طبق التقديم فوقها ونقلبها وبعدين نشيل الصينيه وننزع البلاستيك عنها معلش صوره الخطوه دى اتمسحت منى عموما ده شكلها

ملف تعليمي لعمل التورتات PhvSeB01170211

لو تلاحظوا انا عملت ايه وضعت عالجوانب فارمسيل لزقت الى حد ما ووضعت داخل كل قطعه اناناس قطعه كريز وومكن تضعى فراوله وزينت بالفارمسيل ايضا وده شكلها من فوق

ملف تعليمي لعمل التورتات 06Gyqh01170211

ودى قطعه منها
ملف تعليمي لعمل التورتات HesPHy01170212
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

ملف تعليمي لعمل التورتات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمي لعمل التورتات   ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالأربعاء 12 أغسطس 2009, 00:19

قد ايه سهله وبسيطه وومكن تعمليها باى شكل انتى عوزاه وممكن تستبدلى الايس كريم بالكريم شانتيه او اى نوع كريمه
هنا انا غيرت شويه فى شكلها


وضعت فى النص فراوله واتبعت نفس الخطوات السابقه بالظبط

ملف تعليمي لعمل التورتات H9S6YQ01170213



وده شكلها بعد ماقلبتها

ملف تعليمي لعمل التورتات Q5agyq01170213

يتبع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

ملف تعليمي لعمل التورتات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمي لعمل التورتات   ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالأربعاء 12 أغسطس 2009, 10:32

تورته بحشوه كريمه الزبده بالشيكولاته



كريمه الزبده كريمه لذيذه وبتدخل فى كتير من التورتات كحشو وتزيين طبعا هى دسمه الى حد ما بس انا بحبها جدا جدا طبعا نجهز كيكه شيكولاته زى ما عملناها فى اول الملف



انا حبيت اعمل تزيين مختلف للتورته من اختراعى وطلع رائع عملت ايه جبت شيكولاته خام مبشوره حوالى كوب ونص ووضعتها فى قدر استانلس وبعدين وضعتها فى طاسه بيها ميه وسيحتها على حمام مائى هكذا


ملف تعليمي لعمل التورتات RftQzE01160312


وبعدين جبت ورق الزبده ووضعت عليه الشيكولاته


ملف تعليمي لعمل التورتات CNwTf701160312


ووزعتها بملعقه فرشتها عالورقه هكذا


ملف تعليمي لعمل التورتات VXb2UD01160313


وتركتها حوالى خمس دقائق فى الرف تحت الفريزر تتماسك فقط ولكن لا تجمد حتى يسهل تقطيعها هكذا انا استخدمت شكل النجمه طبعا ننزعها بخفه وبشويش حتى لا تتكسر لانها حتكون لا زالت لينه



ملف تعليمي لعمل التورتات Z4iaog01160315


وبعدين نتركها تكمل تجميد فى التلاجه


ملف تعليمي لعمل التورتات 9BOc3V01160315


ونأتى لعمل الحشوه
مقاديرها


ثلثين كوب سكر بودره منخول تلت مرات
كوب زبده لينه وليست سايحه
ربع كوب لبن لتليينها
فانيليا
2 ملعقه كاكاو باودر كبيره
وممكن تبقى بدون كاكاو على حسب الذوق


نخفق الزبده الى ان تتحول للشكل الكريمه


ملف تعليمي لعمل التورتات Um5rOG01160317


نضيف السكر البودره على مرتين ونخفق ثم نضيف الفانيليا والكاكاو واللبن ونخفق جيدا الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى المتماسك


ملف تعليمي لعمل التورتات TqDmeB01160318
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

ملف تعليمي لعمل التورتات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمي لعمل التورتات   ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالأربعاء 12 أغسطس 2009, 10:34

نتركها فى التلاجه ربع ساعه تتماسك وبعدين نقسم الكيكه ونضع جزء من الكريمه ونا اضفت حبوب الشيكولاته فيها هكذا


ملف تعليمي لعمل التورتات VAPGyV01160319



نغلق الكيكه والجزء المتبقى من كريمه الزبده نضيف عليه كوب كريمه مخفوقه مسبقا ونقلبهم معا ونغلف الكيكه ونبدا بتزين الجوانب هكذا



ملف تعليمي لعمل التورتات 0PU8IA01160319


ملف تعليمي لعمل التورتات 4jxohD01160320



ملف تعليمي لعمل التورتات Hm5XG301160320


نسيت اقولكم ان بعد ما الشيكولاته النجوم بردت عملت نقط عليها من الشيكولاته البيضاء وتركتها تجمد ايضا وبدأت فى وضعها فوق التورته هكذا


ملف تعليمي لعمل التورتات DjwfCu01160321


ملف تعليمي لعمل التورتات T49wo701160321


بس بعد كده حسيت انى لو وضعت عليها شيكولاته حبيبات حتبقى افضل فرجعتها المطبخ تانى ووزعت عليها الشيكولاته هكذا ايه رأيكن مش كده احلى


ملف تعليمي لعمل التورتات AbgZmJ01160322


ملف تعليمي لعمل التورتات PhvJ6s01160322يتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتبع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

ملف تعليمي لعمل التورتات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمي لعمل التورتات   ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالأربعاء 12 أغسطس 2009, 10:36

ناتى الان لنوع اخر وتزيين اخر الا وهى

تورته الفراوله بالكريم باتسيير والجناش

بدايه الجناش هو
نوع من الكريمه عباره عن شيكولاته وكريمه خفق وزبده و تحضر وتستخدم بطريقه الصب على التورته او نتركها فتره تجمد فى التلاجه ونضعها فى كيس التزيين ونزين بها
مقادير الجناش
انا استخدمت شيكولاته بيضاء ولونتها
المقادير
كوب ونص شيكولاته مبشوره بيضاء
كوب كريمه لبانى(كريمه الخفق للحلويات)
ملعقه زبده
ملون طعام احمر او اى لون تفضليه
الطريقه نغلى كوب الكريمه ونرفعه من عالنار ونضيف عليه الشيكولاته المبشوره ونتركها تسيح وبعدها نضيف الزبده ونترك الخليط يبرد تماما ولكن لا يتجمد يكون على شكل سائل وبعدها نضيف ملون الطعام نقطه نقطه الى ان نصل للون المطلوب ونتركها جانبا
طريقه كريمه الباتسيير
مقاديرها ثابته انما طريقتها تختلف كلا حسب طريقته وهذه هى اسهل طريقه له
والمقادير هى
كوب وربع لبن
بيضه كامله
صفار بيضتان
ربع كوب سكر بودره
ملعقه كبيره دقيق
ملعقه كبيره نشا
فانيليا
انا وضعت كل المقادير معا فى الخلاط وبعدها وضعتها عالنار مع التقليب المستمر المستمر المستمر مثل المهلبيه الى ان يتكاثف الخليط بعد عشر دقائق تقريبا وننزله من عالنار ونتركه يبرد ونضيف عليه ملعقتان من روح الفراوله وهذا شكله

ملف تعليمي لعمل التورتات Nk3h8001200759

نتركه جانبا هو والجناش
ونأتى للتزيين انا استخدمت شيكولاته بيضا وسيحتها فى حمام مائى وقسمتها نصفين نصف تركته ابيض وفردته وعملت نفس الطريقه فى التورته السابقه وقطعته بقطاعه هكذا

ملف تعليمي لعمل التورتات Nk3MES01170037




والنصف الاخر لونته بلون احمر بنفس درجه الجناش ايضا

ملف تعليمي لعمل التورتات MjTg7Z01170037

وفردته ايضا وقطعته بنفس الشكل السابق
الجزء الاحمر نقط عليه شيكولاته بيضا والابيض نقط عليه شيكولاته حمرا اسفه الصوره اتمسحت
نأتى للكيكه
قسمتها نصفين ووضعت الكريم باتسيير

ملف تعليمي لعمل التورتات X8I55s01170038




وقطع من الفراوله هكذا

ملف تعليمي لعمل التورتات JLQIAj01170038

وقفلت الكيكه وغلفتها وراعيت ان يكون سطحها املس ومتساو ووضعتها على شبك سلك لانى حصب عليها الجناش ونضع تحتها صينيه او طبق بلاستيكى

ملف تعليمي لعمل التورتات DaTguR01170039


واحضرت ورق بلاستيك ووضعته على منتصف الكيكه هكذا حتى يكون الجناش على نصف منها فقط هكذا

ملف تعليمي لعمل التورتات EGU8vm01170039

ونبدأ بصب الجناش

ملف تعليمي لعمل التورتات Wk3h9101170039

ونتركه على السلك يصفى وندخله التلاجه يتماسك وهنا بعد ان تماسك

ملف تعليمي لعمل التورتات RKYl4W01170040

ونبدا بالتزيين بالوردات اللى عملناها هكذا

ملف تعليمي لعمل التورتات PhnJ6Y01170040

وهذا شكلها النهائى بعد التزيين


ملف تعليمي لعمل التورتات 8WF2Th01170040



ملف تعليمي لعمل التورتات PR5Ob201170041

يتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتبع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

ملف تعليمي لعمل التورتات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمي لعمل التورتات   ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالأربعاء 12 أغسطس 2009, 10:38

تورته بالفواكهه وكريمه البارفان

كريمه البارفان كريمه رائعه جدا ونا بحب استخدمها كحشوه وهى سهله جدا جدا جدا وشبيهه بالموس الفرق بينهم انها بتكون بالجيلاتين انما الموس حتشوفوه فى التورته القادمه
مقادير كريمه البارفان

كوب ونصف كريم باتسيير محضر (طبعا عرفنا طريقته سابقا)
ظرفان دريم ويب او ثلث كوب
ملعقتان جيلاتين بدون نكهه مذوبان فى ربع كوب ماء ساخن ونتركه يدفأ
ثلاث ملاعق لبن مثلج
فانيليا
ملعقه روح اللوز ويمكن استبداله بروح الفواكهه اى طعم تفضليه
الطريقه نخفق الدريم ويب مع اللبن خفق بسيط ونضيف كوب الكريم باتيسير المعد سابقا ونخفق الى ان يتماسك الخليط ويصبح بقوام الكريمه
نضيف الفانيليا وروح اللوز والجيلاتين ونخفق مره اخرى ونتركه فى الثلاجه ربع ساعه قبل الاستخدام
انا استخدمت كيكه مربعه
قسمتها نصفان ووضعت كريمه البارفان ومعها فواكهه


ملف تعليمي لعمل التورتات WoCZRA01182319

ووضعت النصف الاخر من الكيكه واغلقتها وغلفتها بالكريمه


ملف تعليمي لعمل التورتات 7Q40jG01182320

ونبدأ فى التزيين هكذا

ملف تعليمي لعمل التورتات FcViF101182320


ملف تعليمي لعمل التورتات OCQ4rj01182320

وده شكلها النهائى اتمنى يعجبكن التزيين والحشو


ملف تعليمي لعمل التورتات R1LYlI01182318
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

ملف تعليمي لعمل التورتات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمي لعمل التورتات   ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالأربعاء 12 أغسطس 2009, 22:19

بحشوه موس الاناناس


تورته جميله وبسيطه وتنفع للبنوتات الصغيرين زى بنوتى نور كده
طريقه تحضير الموس
كوب ونصف كريم باتسيير محضر مسبقا
كوب ونصف كريمه مخفوقه محضره مسبقا
ربع كوب جيلى اناناس باودر
قطع صغيره من الاناناس
ملعقه مربى اناناس (يمكن الاستغناء عنها باضافه روح الاناناس)
ملعقتان ماء ساخن
الطريقه
نذوب جيلى الأناناس فى ملعقتان الماء ونتركه يدفأ
نضع الكريم باتسيير مع الكريمه المخفوقه مسبقا ومعهم قطع الاناناس الصغيره والمربى
نضيف عليهم الجيلى المذوب


ملف تعليمي لعمل التورتات 7dWF2k01200759


ونقلب ونتركهم فى الثلاجه حوالى نصف ساعه قبل الاستخدام
انا كنت مجهزه قبلها بيوم كيكه ووضعتها فى قالب على هذا الشكل لانى كنت عوزاها مدوره


ملف تعليمي لعمل التورتات QWaTf701200800


بعد ماتبرد الكيكه تماما نقطعها شرائح هكذا


ملف تعليمي لعمل التورتات NBQ3VN01200800


ونحضر قالب انا استخدمت قالب العجانه غلفته ببلاستيك لاصق كما فعلت فى تورته الايس كريم سابقا
ونضع شريحه من الكيك


ملف تعليمي لعمل التورتات 1yL80R01200801


وجزء من الموس وهكذا شريحه كيك وموس بالتناوب الى ان تكون اخر طبقه عباره عن كيك ونغلق عليها بالبلاستيك هكذا


ملف تعليمي لعمل التورتات M16tH401200801


وندخلها الثلاجه من اربع الى 6 ساعات او ممكن تتركيها ليله كامله حتى تتماسك تماما


نقلبها على طبق وبه ورق شفاف وننزع عنها البلاستيك


ملف تعليمي لعمل التورتات Kch8vS01200802



نأتى بعروسه صغيره ونخلع ملابسها وارجلها الاثنان ونرفع شعرها ونغرسها فى قلب الكيكه هكذا



ملف تعليمي لعمل التورتات SfQ4Wi01200803



ونحضر كريم شانتيه انا قسمته نصفين نصف تركته ابيض والاخر لونته لون وردى ونبدا بالتزيين


ملف تعليمي لعمل التورتات Y8RAsP01200804



ملف تعليمي لعمل التورتات P0eAsP01200804


وهنا نزلت ايدها وفكيت شعرها


ملف تعليمي لعمل التورتات DJjaoZ01200811



واضفت فراوله مقطعه نصفان


ملف تعليمي لعمل التورتات QwKtkH01200811


ملف تعليمي لعمل التورتات MN1TLD01200813
يتتتتتتتتتبع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

ملف تعليمي لعمل التورتات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمي لعمل التورتات   ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالأربعاء 12 أغسطس 2009, 22:22

قطع الجاتوه

انا عملت كيكتان مربعتان وقطعت كل واحده نصفين فأصبح عندى اربعه اقسام


ملف تعليمي لعمل التورتات YwK6YQ01160307

نأخذ اول جزء ونضع عليه الكريمه انا استخدمت دريم ويب

ملف تعليمي لعمل التورتات LlrNF201160308


ووزعت الكريمه هكذا

ملف تعليمي لعمل التورتات 7Hh9Se01160308


ووضعت تانى شريحه من الكيك وفوقها كريمه هكذا الى ان انتهيت من وضع الاربع طبقات


ملف تعليمي لعمل التورتات RTCld501160308

وبعدها سويت السطح جيدا جدا جدا

ملف تعليمي لعمل التورتات WY3qhE01160309

وبعده قمت بتقطيع الاطراف من كل اتجاه بحوالى اتنين سم حتى تكون الاطراف متساويه هكذا

ملف تعليمي لعمل التورتات A7lzWN01160303

ثم نقوم بتقطيع الكيك بسكين ويكون بجانبنا طبق به ماء ساخن نقطع ونضع السكين فيه ونكمل تقطيع مره اخر وذلك حتى لا تلتصق الكريمه فى السكين

ملف تعليمي لعمل التورتات ZWwTLQ01160303

نقوم بتزيين كل قطعه على حسب الذوق الشخصى انا وضعت شيكولاته مبشوره وقطع اناناس وده اختيارى طبعا


ملف تعليمي لعمل التورتات HJXOyU01160304

وصوره اقرب للقطع

ملف تعليمي لعمل التورتات 1T7QdA01160304

والجزء اللى قطعته علشان اساوى حروف الكيكه لم ارميه بل فتته ووضعته فى كؤوس ووضعت عليه كريمه وشيكولاته مبشوره هكذا

ملف تعليمي لعمل التورتات BGqM9w01160305


منقققققققققققول

تمت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الوردة الحمراء
عضو ماسي
عضو ماسي
الوردة الحمراء


الجنس : انثى
الابراج : العقرب
عدد المساهمات : 562
تاريخ التسجيل : 06/08/2009
العمر : 47
العمل/الترفيه : سيدة اعمال
المزاج : هادئ

ملف تعليمي لعمل التورتات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمي لعمل التورتات   ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالإثنين 17 أغسطس 2009, 23:11

والله ملف فعلا رائع
وانا فعلا استفدت كتير منه شكرا جزيلا على مجهودك الرائع
جزاكي الله كل خير
وبارك الله فيكي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

ملف تعليمي لعمل التورتات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمي لعمل التورتات   ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالجمعة 21 أغسطس 2009, 22:35

مشكورة يا وردة على كلاماتك الرقيقه
وجزاكي الله كل خير على مرورك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شموع الليل
مشرفة
مشرفة
شموع الليل


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 1403
تاريخ التسجيل : 27/07/2009
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : فرحانة

ملف تعليمي لعمل التورتات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمي لعمل التورتات   ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالأحد 07 فبراير 2010, 19:57

تسلم الايادي غلاتي,,,

الاكلات تشهي مرة باين عليها لذيذة

مجهود اكثر من رائع

بعطيك االف عافية...

لكم ودي وودادي :

شـــمــــ اللــيل ـــوع ..

سبحان الله وبحمده سبحان اللعظيم ..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

ملف تعليمي لعمل التورتات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف تعليمي لعمل التورتات   ملف تعليمي لعمل التورتات Emptyالأربعاء 17 فبراير 2010, 17:28

ملف تعليمي لعمل التورتات 223465251507076242
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف تعليمي لعمل التورتات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة لعمل طبق حلو لذيذ ب 114 سعر حراري
» طريقة بسيطة لعمل السمنة البلدي في البيت
» طريقة جديدة لعمل الورود
» شرح بالصور لعمل وردات كوروشيه
» لعمل النوتيلا بالبيت ولا اروع

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
العمدة الباشا :: قسم الأسرة :: مطبخ العمدة-
انتقل الى: