المقادير
ك سمك فيليه مقطع قطع متوسطة
2 بصلة مقطعة جوانح
2 فلفلة اخضر واحمر حراق
راس توم
2 ملعقة كمون
2 لمونة
ربع كيلو طحينة
ملح وفلفل اسود
نصف كوب زيت ذرة
نصف كيلو بطاطس مقطعة حلقات
الطريقة
يتبل السمك بالتوم والكمون ولمونة والملح
ويترك بالتتبيله نصف ساعة اوساعة
تشوح البصل في الزيت خمس دقائق مع الملح
والفلفل ثم يضاف الفلفل الحراق المقطع ويشوح خمس دقائق اخري لحين يذبل
تضاف قطع السمك وتترك 3 دقائق ثم تقلب
علي الوجه الأخر 3 دقائق ثم تنشل من البصل وتترك جانبا
توضع حلقات البطاطس وتشوح خمس دقائق ثم
توزع في الصينية من اسفل ويرص فوقها السمك
نعمل الطحينة بالطريقة المعتادة بس خليها
خفيفة شوية
ثم تضاف للصينية وتغطي وتترك علي نار
هادئة 10 دقائق
ثم تدخل الفرن لتحمير الوجه
وتقم ساخنة مع سلطة خضراء
تحفة بجد جربوها وهتدعولي