الجنس : عدد المساهمات : 2063تاريخ التسجيل : 16/07/2009المزاج : عادي زي كل يوم
موضوع: حلى الزبادي بانواعة السبت 30 يناير 2010, 22:29
حلى الزبادى بالنسكافيه
المقادير الطبقة الاولى 2 باكو بسكويت مارى ( بسكو مصر) أو ديجستيف ربع كوب لبن ملعقة صغيره كاكاو خام
الطبقة الثانية 2 زبادى 200 جرام كوب الا ربع سكر 1 كوب مسحوق لبن بودره ملعقة صغيرة فانيليا 4 حبات جبنه كيرى
الطبقة الثالثة
2 او 3 باكو بسكويت بوريو
ظرف كريم كراميل
ملعقة صغيرة ممسوحة نسكافيه
الطريقة
الطبقة الاولى يطحن البسكويت ويضاف اليه الكاكاو ثم يضاف اللبن سيصبح مثل العجينة .. ويرص فى صينية او باريكس ونضغط عليه جيداً
الطبقة الثانيه يخلط الزبادى + السكر فى الخلاط ثم يضاف اللبن البودرة + الكيرى + الفانيليا ويخلط ويصب فوق الطبقة الاولى ويوضع فى الرف الاسفل من الفرن ونولع الشواية من فوق فقط حتى تتماسك بدون ما تتحمر ... تأخذ حوالى من 7 الى 9 دقائق مش أكتر ... تخرج من الفرن وتترك لتبرد
الطبقة الثالثة يضاف ظرف الكريم كرامل الى كوب ماء مغلى + ملعقة النسكافيه ويقلب ويوضع على النار وتشيليها من على النار أول ما يبدأ يغلى ... وتترك لتبرد قليلاً
نرص بسكويت البوريو فى الصينية كما فى الصورة
ثم تصب الطبقة الثالثة بالملعقة وبهدوء حتى لا تترك أثر على الطبقة الثانية وندخلها فى الثلاجة لمدة 2 او 3 ساعات
وتقطع وتقدم .... وبالهنا
ضوء القمر مراقب عام
الجنس : عدد المساهمات : 2063تاريخ التسجيل : 16/07/2009المزاج : عادي زي كل يوم
موضوع: رد: حلى الزبادي بانواعة السبت 30 يناير 2010, 22:36
حلى الزبادى بالليمون امممممممممممممممممممم
المقادير
الطبقة الاولى 2 باكو بسكويت مارى ( بسكو مصر) أو ديجستيف ربع كوب لبن
الطبقة الثانية 2 زبادى 200 جرام كوب الا ربع سكر 1 كوب مسحوق لبن بودره ملعقة صغيرة فانيليا 4 حبات جبنه كيرى بشر 2 ليمونة 1 عصير ليمونة
الطبقة الثالثة ظرف كريم كراميل علبة شويبس ليمون 1عصير ليمونة (لايوجد بسكويت)
الطريقة
يتم عمل الطبقة الاولى مثل الوصفة الاصلية والطبقة الثانية ... ضيفى بشر الليمون وعصير الليمون فى الخلاط مع باقى المقادير وأستكملى الباقى مثل الوصفة الاصلية ... اما الطبقة الثالثة يتم أضافة الكريم كراميل للشويبس ليمون ووضعها على النار حتى تبدأ فى الغليان وتترك لتبرد وشكلها يبقى مثل الصورة
تصب بهدوء بالملعقة فوق الطبقة الثانية وتوضع فى الثلاجة
ودى شكلها عند التقديم ... وطعم الليمون جميل جداً ...
ضوء القمر مراقب عام
الجنس : عدد المساهمات : 2063تاريخ التسجيل : 16/07/2009المزاج : عادي زي كل يوم
موضوع: رد: حلى الزبادي بانواعة السبت 30 يناير 2010, 22:38
التجربة الثالثة
حلى الزبادى باليوسفى
المقادير
الطبقة الاولى 2 باكو بسكويت مارى ( بسكو مصر) أو ديجستيف ربع كوب لبن ملعقة كبيرة قشر يوسفى
الطبقة الثانية 2 زبادى 200 جرام كوب الا ربع سكر 1 كوب مسحوق لبن بودره 4 حبات جبنه كيرى 2 ملعقة كبيرة قشر يوسفى
الطبقة الثالثة ظرف كريم كراميل علبة شويبس يوسفى (لايوجد بسكويت)
الطريقة
الطبقة الاولى قومى بطحن البسكويت ومعه قشر اليوسفى وأستكمال الباقى الطبقة الثانية أضافة قشر اليوسفى فى الخلاط مع الزبادى وأستكمال الباقى اما الطبقة الثالثة يتم أضافة الكريم كراميل للشويبس يوسفى ويترك لبرد ويصب فوق الطبقة الثانية
ده شكلها بعد الخروج من الفرن ولونها بيبقى اصفر فاتح بسبب اليوسفى
وده الشكل النهائى ... لون جميل ورائحة مميزة وأطعم رائع
جربوا حلى الزبادى ...ح يعجبكم ... فى طرق كتييييير تانية على النت
أقتراحات أخرى:
1- فراوله + جيلى فراولة كطبقة ثالثة 2- كيوى او أناناس + جيلى أناناس كطبقة ثالثة 3- وضع فواكه مسكرة او زبيب فى الطبقة الثانية ولطبقة الثالثة تكون بأضافة اى عصير مناسب للكريم كراميل 4- ممكن وضع بسكويت بالبرتقال مع حلى الزبادى باليوسفى وطبعاً ممكن استخدام البرتقال بدلاً من اليوسفى 5- تنفيذ الوصفة الاصلية مع الاستغناء عن الطبقة الثالثة ووضع صوص الكرامل على شكل خطوط بشكل عشوائى ..
حد عنده اقتراحات تانية ...انتهى الموضوع ... يالا يا حلوين عايزين تجارب ...
شموع الليل مشرفة
الجنس : عدد المساهمات : 1403تاريخ التسجيل : 27/07/2009العمل/الترفيه : طالبة المزاج : فرحانة
موضوع: رد: حلى الزبادي بانواعة الأحد 07 فبراير 2010, 19:50