| مجموعة مخبوزات ريمونتي | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
ضوء القمر مراقب عام
الجنس : عدد المساهمات : 2063 تاريخ التسجيل : 16/07/2009 المزاج : عادي زي كل يوم
| |
| |
ضوء القمر مراقب عام
الجنس : عدد المساهمات : 2063 تاريخ التسجيل : 16/07/2009 المزاج : عادي زي كل يوم
| موضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي الأحد 01 نوفمبر 2009, 13:55 | |
| تورتة البلاك فورست
تورتة من جنوب المانيا هذه الحلوى مصدرها المانيا و تحديدا فى الجنوب فى مدينة " شوارزوالد"
و التى تعرف بمرتفعاتها و غاباتها لقطة داخلية للتورتة
المكونات
الكيكة الإسفنجية
6 بيضات
كوب صغير او 150 جرام سكر بودرة
كوب دقيق
3 معالق مائدة كاكاو
م معلقة مائدة نشا
ملعقة صغيرة بيكينج باودر
رشة ملح
فانيليا
الحشوة و الطبقة العلوية العلوية
500 مللى كريمة خفق
4-5 معالق سكر بودرة
علبة كرز محفوظ و احتفظى بمحلول السكر الذى يحفظه و اذا لم يكن
به محلول سكرى يستعاض عنه بعصير خفيفعصير ليمونةملعقة صغيرة نشا
الطريقة
للكيكة الإسفنجية
انخلى الدقيق و الكاكاو و الملح و البيكينج باودر و النشا
اضربى البيض و السسكر كويس لمدة 10 دقائق بمضرب البيض ثم اضيفى الفانيلياو اصربيهم تانى دقية كمان
اضيفى الدقيق بلطف و ليس بالمضرب الكهربى و قلبى بدون اخراج الهواء من البيض المضروب
انقلى الخليط ده فى صينية مدهونة كويس بالزبدة و مرشوشة دقيق و اخبزيها 30-35 دقيقة
بعد ماتستوى طلعيها تبرد على رف سلك
بعد لما تبرد تماما قطعيها عرضيا 4 طبقات او 3 طبقات
الحشوة اخلطى معلقة نشا مع نص كوب من محلول حفظ الكرز او عصير كرز (اشتريه بكل سهولة من اى ماركت)
حطى المزيج على النار و قلبيه و لما يوصل للغليان و يكون سميك طفى عليه و اضيفى عصير ليمونة و حطى جانبا عشان يبرد
اضربى الكريمة بتاعة الخفق مع 4 معالق سكر بودرة و لما يغلظ قوامها شيلى جزء منها لتغطية السطح بتاع التورتة
و امزجى مع الجزء اللى باقى من الكريمة الكرز المحفوظ ماعدا عدة وحدات لتزين التورتة من فوق
حطى اول طبقة (الطبقة السفلى للتورتة) على طبق التقديم
صبى عليها طبقة من خليط النشا بعصير الكرز
و بعدين افردى عليها شوية كريمة
و كررى العملية بين الطبقات
لعمل اوراق الشجر من الشكولاتة
سيحى شوية شكولاتة فوق حمام مائى
نظفى الأوراق جيدا و نشفيها
غطى ظهر ورقة الشجر بالشكولاتة
و سبيها تتجمد و لما تجمد انزعى ورقة الشجر بلطف شديد
الموضوع ده ممكن يتعمل قبلها بأيام و يتشال فى مكان بارد
التزين للطبقة العليا من التورتة
افردى الكريمة على سطح و جوانب التورتة بتساوى
زينيها بالشكولاتة المبشورة و انصاف الكرز المحفوظ و ممكن بالكرات الفضية الخاصة بتزين الحلويات يجب ان تدخل التلاجة قبل التقديم على الأقل 4 ساعات
| |
|
| |
ضوء القمر مراقب عام
الجنس : عدد المساهمات : 2063 تاريخ التسجيل : 16/07/2009 المزاج : عادي زي كل يوم
| موضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي الأحد 01 نوفمبر 2009, 13:58 | |
| [center]البروانيز بزيت الزيتون و الفستق 100 جرام شكولاتة خام مقطعة و سايحة فوق حمام مائى ساخن
1/3 كوب زيت زيتون بكر
½ كوب دقيق
¼ كوب شوفان (كويكر)
رشة ملح
2 بيضة كبار فى درجة حرارة الغرفة
2/3 كوب سكر
فانيليا
½ كوب فستق (ممكن تعمليعا من غير مكسرات خالص او بكمية اقل من المكسرات) سخنى الفرن
وبطنى صينيتك بورقة زبدة و ادهنيها خفيف بالزيت
اضربى الزيت مع الشكولاتة السايحة بالمضرب اليدوى و مجرد ما يختلطوا اتركيهم على جنب
امزجى الدقيق و الشوفان و رشة الملح والفانيليا مع بعض فى بولة منفصلة
اضربى السكر مع البيض لمدة 5 دقائق
قومى باضافة الدقيق برفق و بدون استخدام المضرب الكهربى فقط بمعلقة ولو امكن مسطحة
ثم اضيفى خليط الشكولاتة و الزيت
لما الخليط يتجانس اضيفى الفستق
صبى الخليط فى الصينية المبطنة بورق الزبدة
واخبزيها لمدة 20 -22 دقيقة
واستخدمى اختبار السكينة للتأكد انها استوت
لما تبرد تماما قطعيها مربعات [/center] | |
|
| |
ضوء القمر مراقب عام
الجنس : عدد المساهمات : 2063 تاريخ التسجيل : 16/07/2009 المزاج : عادي زي كل يوم
| موضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي الأحد 01 نوفمبر 2009, 13:59 | |
| خبز التمر و عين الجمل
وجبة خفيفة ممتازة فى العمل او المدرسة او الجامعة
مليىء بالفيتامينات و يحتوى على الكالسيوم و اوميجا 3
المكونات
1 كوب دقيق
1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم
2 ملعقة بيكينج باودر
¼ كوب سكر
ملعقتين زبدة
350 جرام تمر منزوع النوى و مقطع
140 مللى ماء مغلى
بيضة
100 جرام او ½ كوب عين جمل مقطع
سمسم للتزين على الوجه
الطريقة
سخنى الفرن و ادهنى قالب توست و رشيه بالدقيق (ممكن استخدام صينية مدورة ولكن صغيرة)
انخلى المكونات الجافة مع بعض
حطى الزبدة و التمر مع بعض فى بولة و حطى عليهم الماء المغلى و سبيهم يبردوا
لما يبردوا اضيفى خليط المكونات الجافةو البيضة و عين الجمل
حطيهم فى القالب و رشى سمسم على الوجه للزينة و اخبزيهم لمدة 50 دقيقة
يراعى ان تختبريها عند 40 دقيقة باختبار السكينة نظرا لإحتمال ان يكون فرنك حامى
بعد كده طلعيها من القالب و سبيها تبرد على رف سلك
و لما تبرد خالص قطعيها شرائح زى التوست | |
|
| |
ضوء القمر مراقب عام
الجنس : عدد المساهمات : 2063 تاريخ التسجيل : 16/07/2009 المزاج : عادي زي كل يوم
| موضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي الأحد 01 نوفمبر 2009, 13:59 | |
| | |
|
| |
ضوء القمر مراقب عام
الجنس : عدد المساهمات : 2063 تاريخ التسجيل : 16/07/2009 المزاج : عادي زي كل يوم
| موضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي الأحد 01 نوفمبر 2009, 14:00 | |
| | |
|
| |
ضوء القمر مراقب عام
الجنس : عدد المساهمات : 2063 تاريخ التسجيل : 16/07/2009 المزاج : عادي زي كل يوم
| |
| |
ضوء القمر مراقب عام
الجنس : عدد المساهمات : 2063 تاريخ التسجيل : 16/07/2009 المزاج : عادي زي كل يوم
| موضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي الأحد 01 نوفمبر 2009, 14:07 | |
| رولات الجبنالكمية تكفى 32 رول 1/4 كجم كريمة بالقشطة (كريم تشيز) و ممكن استبدالها بجبنة فيتا و معاها 3 ملاعق كبيرة كريمة لبانى 8 شرائح بسطرمة مفرومة 1/3 كوب جبن رومى مبشور (ممكن جبنة شيدر ) بصلة متوسطة مبشورة ناعم حزمة بقدونس صغيرة مفرومة ناعم معلقة حليب نصف كيلو عجينة بف بيسترى
الطريقة
اخلطى المكونات جيدا سخنى الفرن و ابدأى افردى العجينة
افردى الحشوة على العجينة و قطعيها طوليا بقطاعة البيتزا (او بالسكينة ان لم توجد)
و لفيها رولات اخبزيها لمدة 15 دقيقة | |
|
| |
ضوء القمر مراقب عام
الجنس : عدد المساهمات : 2063 تاريخ التسجيل : 16/07/2009 المزاج : عادي زي كل يوم
| موضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي الأحد 01 نوفمبر 2009, 14:08 | |
| الخبز الحلو300 جرام دقيق 2 معلقة كبيرة سكر معلقة لبن بودرة 2 معلقة صغيرة خميرة فورية بيضة 3 معالق حليب رشة ملح معلقة كبرية زبدة طرية التزين (اختيارى) حبة البركة سمسم لوز شرائح (مش ضرورى اوى دى زينة مش اكتر) الطريقة اخلطى الدقيق و الخميرة و السكر و اللبن البودرة كويس جدا ثم اضيفى الزبدة و رشة الملح و اعجينى لغاية لما تبقى العجينة مطاطية و كوريها كورة كبيرة و غلفيها بالسوليفان كويس و خليها تخمر لمدة ساعة بعد لما تخمر قسميها كور متساوية و رصيها فى صينية مدهونة و مرشوة بالدقيقة كويس رصيها زى الصورة كده ملاصقين لبعض اتركيها مغطاة جيدا لمدة ساعة تانية و بعدين ادهنيها بخليط البيضة مع ال 3 معالق لبن و زينيها بالسمسم - حبة البركة اخبزيها فى فرن سابق التسخين لمدة 15 دقيقة | |
|
| |
ضوء القمر مراقب عام
الجنس : عدد المساهمات : 2063 تاريخ التسجيل : 16/07/2009 المزاج : عادي زي كل يوم
| موضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي الأحد 01 نوفمبر 2009, 14:09 | |
| خبز الزبيب و القرفةممتاز للإفطار و العشاء و فى المدرسة مع الأولاد 3 و نصف كوب دقيق (ممكن تستعملى منهم كوب دقيق كامل) 4 معالق صغيرة سكر 1 1/4 معلقة صغيرة ملح 2 معلقة صغيرة خميرة فورية بيضة 3 معالق زبدة 1/2 كوب لبن رايب و ممكن حليب كامل الدسم بدلا منه 3/4 كوب ماء فاتر 2 معلقة صغيرة قرفة بودرة نصف كوب عين جمل مجروش خشن 3/4 كوب زبيب (ممكن يكونوا كوب لو حبيتى) للتزين ربع كوب سكر 2 ملعقة قرفة بودرة الطريقة امزجى المكونات الجافة مع بعض (الدقيق - السكر - القرفة - الخميرة- الملح) امزجى البيض و الزبدة و اللبن الرايب او الحليب الكامل الدسم و قلبى كويس و اعجنى لغاية لما تتجانس العجينة افضلى اعجنى لغاية لما تبقى مطاطية حطى العين جمل و الزبيب عليها و اعجنيهم معاها حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس عشان تخمر لمدة ساعة او ساعةو نصف لما العجينة تخمر رشى دقيق على السطح اللى بتشتغلى عليه اقسمى العجينة نصفين و افرديهم بالنشابة (الشوبك) قسمين متساوين افرشى على وش النصف الأول معظم خليط السكر و القرفة بتوع التزين و سيبى معلقتين عشان الآخر افردى فوقها النصف التانى من العجينة و لفيها كأنها سويسرول هاتى معلقة زيت نباتى و امسحى بايديك على العجينة من برة و غطيها بالسولفان كويس سبيها تخمر تانى ساعة سخنى الفرن 10 دقائق حضرى صينية عليها ورقة زبدة او مدهونة و مرشوشة دقيق حطى الرغيف عليها و اخبزيها فى حرارة 180 لمدة 20 دقيقة و بعدين افتحى الفرن و اقلبى الصينية عشان السوى يكون واحد لمدة 30 دقيقة تانين اول لما تتخبز طلعيها و هى سخنة رشى عليها خليط السكر و القرفة | |
|
| |
ضوء القمر مراقب عام
الجنس : عدد المساهمات : 2063 تاريخ التسجيل : 16/07/2009 المزاج : عادي زي كل يوم
| موضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي الأحد 01 نوفمبر 2009, 14:10 | |
| خبز الحلاوة و الشكولاتة
هو نوع من المخبوزات الغربية ولا يحتوى عادة على الحلاوة الطحينية ولكن أحد عشاق الخبز و هو من اصل غربىاضاف الحلاوة الطحينية كلمحة عربية للوصفة الإسم الأصلى لهذا الخبز البابكا الكمية تنتج رغيفين فى حجم التوست الكبير ممكن تقسمى الكمية بالنصف لو حبيتى عشان تعملى رغيف واحد 6 اكواب دقيق 2 باكتة خميرة فورية 3/4 كوب سكر 3 بيض فى درجة حرارة الغرفة 1 1/3 كوب حليب دافىء 1/2 معلقة ملح فانيليا بشر ليمونة 14 معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة للتزين بيضة مخفوقة للحشو 1/2 كجم حلاوة طحينية مكسرة قطع1/2 كجم شكولاتة مبشورة1/2 كوب زبيبكوب مكسرات محمصة تحميص خفيف (عشان تكون صحية)يفضل عين جمل و ممكن اى حاجة حتى لو سودانىو ممكن خليطرشة قرفة (اختيارى لمحبى القرفة) امزجى كل مكونات العجينة اعجنيها كويس حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس اوييي بالسوليفان و سبيها فى التلاجة لمدة 5 او 6 ساعات قسمى العجينة بعد كده لقسمين (رغيفين) افردى النصفين بالنشابة و افردى الحشوة بالتساوى على كل نصف لفى كل نصف كأنه سويس رول بالسكينة قطعى في كل رول تقطيع عرضى بدون ماتنزلى لآخر الرغيف يعنى كأنك بتقطعى سويس رول من غي ما تفصليه خالص عن الرول شيلى كل رول و حطيه فى قالب توست مبطن بورق زبدة غطيهم بفوطة نظيفة و حطيهم يخمروا فى مكان دافىء لمدة 45 دقيقة سخنى الفرن اهنى وجه الرغيفين بالبيضة المخفوقة حطى القوالب تتخبز لمدة 45 دقيقة طلعيها بعد كده تبرد على رف سلك ملحوظة : ممكن تحتفظى بأحد القوالب فى الفريزر لحين الإستخدام سخنى القطعة اللى حاتقدميها مغطاة بفويل قبل التقديم تقدم دافئة و ليس ساخنة | |
|
| |
ضوء القمر مراقب عام
الجنس : عدد المساهمات : 2063 تاريخ التسجيل : 16/07/2009 المزاج : عادي زي كل يوم
| موضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي الأحد 01 نوفمبر 2009, 14:13 | |
| خبز البطاطا الحلوة 1 كوب بطاطا حلوة مهروسة دافئة 2 كوب لبن رايب فى درجة حرارة الغرفة بيضة فى درجة حرارة الغرفة 1/4 كوب زيت نباتى 3 ملاعق زبدة سايحة و بعدين سبيها فى درجة حرارة الغرفة تبرد 1/4 كوب سكر 2 بكتة خميرة فورية 2 و نصف معلقة صغيرة ملح من 6 ل 7 اكواب دقيق الطريقة امزجى البطاطا المهروسة مع البيضة مع اللبن الرايب مع السكر مع الخميرة مع الزيت و الزبدة اضيفى كوب واحد دقيق ثم قلبى اضيفى الملح و قلبى جيدا و اضيفى باقى الدقيق تدريجيا رشى السطح اللى بتشتغلى عليه بالدقيق و اعجينى العجينة لغاية لما تبقى متجانسة تماما و شكليها على شكل كورة و غطيها بالسوليفان فى بولة مدهونة بالزيت مع دهان وجه العجينة و اتركيها تخمر لغاية ما يتضاعف حجمها فى مكان دافىء بعد مايتضاعف حجمها قسميها قسمين و قسمى كل قسم 8 كور صغيرة جهزى 2 صينية مفروشة بورق الزبدة و شكلى العجينة لكور بالطريقة المبينة فى الصور ادناه بعد كده غطيها لمدة 20 دقيقة قبل ماتخبزيهم سخنى الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق قبل ماتدخليهم الفرن رشى عليهم رشة دقيق للزينة و اخبزيهم لمدة 20 او 25 دقيقة مع قلب الصينية فى منتصف وقت الخبيز عشان السوى يكون متساوى من كل الجهات برديها بعد كده على رف سلك و ممكن تحتفظى بيهم فى الفريزر لو حبيتى تعيدى تسخينهم قبل التقديم غطيهم بالفويل كويس و سخنيه 5 او 7 دقائق اختبار تضاعف العجينة | |
|
| |
ضوء القمر مراقب عام
الجنس : عدد المساهمات : 2063 تاريخ التسجيل : 16/07/2009 المزاج : عادي زي كل يوم
| موضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي الأحد 01 نوفمبر 2009, 14:14 | |
| | |
|
| |
الاميرة مشرفة
الجنس : الابراج : عدد المساهمات : 792 تاريخ التسجيل : 27/07/2009 العمر : 38 الموقع : اسكندرية العمل/الترفيه : مهندسة المزاج : تمااااااااااااااام
| موضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي السبت 07 نوفمبر 2009, 12:57 | |
| وااااااااااااااااااااااااااااااااو موضوع رائع جدا
[b] [/b]
| |
|
| |
| مجموعة مخبوزات ريمونتي | |
|