العمدة الباشا
مجموعة مخبوزات ريمونتي 7dno1133v3vin5uinm
العمدة الباشا
مجموعة مخبوزات ريمونتي 7dno1133v3vin5uinm
العمدة الباشا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


العمدة الباشا \إسلامي ثقافي عام رياضة افلام وفنانين كليبات حديثة تحميل كتب وافلام
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» كتاب شمس المعارف الكبري
مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالأحد 26 أبريل 2015, 01:58 من طرف KKHAL

» 33 رسالة ماجستير جاهزة للتحميل
مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالسبت 10 مايو 2014, 22:43 من طرف نادى السوهاجى

» السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالثلاثاء 13 أغسطس 2013, 17:05 من طرف النمر الاسود

» المدرسة المصرية خلعت زوجها بعد اعتدائه عليها لسخريتها من خطابات مرسي
مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالإثنين 01 يوليو 2013, 11:50 من طرف العمدة الباشا

» مرحــــــــــــــــبا بـــــــــــــــــــــــكم
مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالأربعاء 19 يونيو 2013, 15:54 من طرف النمر الاسود

» مُساهمة من طرف E S K ii M O
مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالأربعاء 19 يونيو 2013, 15:50 من طرف النمر الاسود

» دورة كاملة في التريكو
مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالسبت 05 مايو 2012, 18:26 من طرف الصبورة

» شجرة تحت البحر تختفي باللمس شاهد بنفسك
مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالجمعة 27 أبريل 2012, 15:02 من طرف امير الظلام

» ليه لازم نتوضأ بعد ماناكل لحمة جملي؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالجمعة 27 أبريل 2012, 14:21 من طرف العمدة الباشا

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
العمدة الباشا - 4668
مجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_rcapمجموعة مخبوزات ريمونتي I_voting_barمجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_lcap 
ضوء القمر - 2063
مجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_rcapمجموعة مخبوزات ريمونتي I_voting_barمجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_lcap 
شموع الليل - 1403
مجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_rcapمجموعة مخبوزات ريمونتي I_voting_barمجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_lcap 
الاميرة - 792
مجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_rcapمجموعة مخبوزات ريمونتي I_voting_barمجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_lcap 
الوردة الحمراء - 562
مجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_rcapمجموعة مخبوزات ريمونتي I_voting_barمجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_lcap 
اللورد - 338
مجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_rcapمجموعة مخبوزات ريمونتي I_voting_barمجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_lcap 
hakeem - 326
مجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_rcapمجموعة مخبوزات ريمونتي I_voting_barمجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_lcap 
النمر الاسود - 309
مجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_rcapمجموعة مخبوزات ريمونتي I_voting_barمجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_lcap 
شروق الشمس - 295
مجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_rcapمجموعة مخبوزات ريمونتي I_voting_barمجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_lcap 
امير الظلام - 269
مجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_rcapمجموعة مخبوزات ريمونتي I_voting_barمجموعة مخبوزات ريمونتي I_vote_lcap 
سحابة الكلمات الدلالية
google
المواضيع الأكثر شعبية
حصريا جميع كتب مكتبة الاسكندرية
دورة كاملة في التريكو
السرعة وصور لكثير من الحوادث بمصر
أسماء مرشحي مجلس الشعب في جميع دوائر الجمهورية2010
بالصور قصة الأميرة النائمة
وظائف خالية بالمنصورة والدقهلية تابعة للقوى العاملة
55 رسالة ماجستير ودكتوراة
سلاح التلميذ للصف الثالث ابتدائي عربي وحساب
كل مايخص المعجنات
طريقة عمل الشريك بالصور

 

 مجموعة مخبوزات ريمونتي

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

مجموعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: مجموعة مخبوزات ريمونتي   مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالأحد 01 نوفمبر 2009, 13:54

تورتة الشكولاتة بالفراولة
المزيج الأمثل
لإمتزاج للنكهات



مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_1668


تمتاز الفراولة بأنها مصدر مهم لفيتامين سى و تحتوى على الألياف كما انها الفاكهة الوحيدة التى تحوى بذورا بالسطح الخارجى للثمرة
الفراولة ايضا منخفضة السعرات الحرارية
مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_1679

المكونات
الكيكة
6 بيضات
كوب صغير او 150 جرام سكر بودرة
كوب دقيق
3 معالق مائدة كاكاو
م معلقة مائدة نشا
ملعقة صغيرة بيكينج باودر
رشة ملح
فانيليا
مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_1681
الطريقة
الكيكة
انخلى الدقيق و النشا و الكاكاو و البيكينج باودر و الملح
سخنى الفرن فى هذه الأثناء
اضربى البيض مع السكر كويس لغاية مايكون الخليط متماسك و هش
و بعدين اضيفى الفانيليا
برفق اخلطى خليط المواد الجافة مع خليك السكر و البيض بدون ماتخرجى الهوا من البيض
صبى الخليط فى قالب مدهون زبدة كويس و مرشوش بالدقيق
و اخبزيها لمدة 30-35 دقيقة
بعد النضج طلعيها على رف سلك و خليها تبرد خالص
مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_1640

ملحوظة
بامكانك
ان تقسمى خليطة الكيك لقسمين و تعملى قسم بالكاكاو قسم بدون كاكاو و
تخبزيهم فى صنيتين عشان الشكل النهائى عند تقطيع التورتة يكون طبقات
بالتبادل

ابيض و بنى




الحشوة
400 مللى كريمة خفق
3 معالق سكر بودرة
200 جرام فراولة مقطعة مع الإحتفاظ ببعضا لتجميل وجه التورتة
الطريقة
اخفقى الكريمة مع السكر
شيلى كام معلقة كريمة عشان تحطيها فى كيس الحلويات اللى حاتزينى بيها
قلبى الفراولة المعطعة صغير مع الكريمة
ملحوظة
لا تقومى بهذه الخطوة مبكرا لأن الفراولة ممكن تعمل سائل مع السكر و تخيلى الكريمة سايلة اوى
مجموعة مخبوزات ريمونتي Collage





الجناش
200 جرام شكولاتة خام
200 مللى كريمة
الطريقة
حطى الشكولاتة و الكريمة على نار هادئة اويييييى و قلبى بالراحة
و لما الشكولاتة تسيح طفى عليها
ملحوظة
لو عايزة تزينى بكيس الحلويات باستخدام الجناش لازم تصفيه فى المصفاة كويس
اتركيها على جنب عشان تبرد و ساعتها قوامها حايتخن

مجموعة مخبوزات ريمونتي Collage


التزين النهائى
قسمى الكيكة طبقات بقطاع عرضى 4 طبقات
افردى بين الطبقات الكريمة المخلوطة بالفراولة
مجموعة مخبوزات ريمونتي Collage



افردى الجناش على الوجه و الجوانب كويس
بالنسبة للتزين على وجه التورتة انظرى الصور
مجموعة مخبوزات ريمونتي Collage1



اعملى بوردر بالجناش على حواف التورتة
و على حواف الخط ده اعملى بالفراولة الترنشات
رشى شكولاتة مبشورة على جوانب التورتة
دخليها التلاجة 3 ساعت قبل التقديم
مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_1818


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

مجموعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي   مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالأحد 01 نوفمبر 2009, 13:55

تورتة البلاك فورست



تورتة من جنوب المانيا

مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_8234

هذه الحلوى مصدرها المانيا و تحديدا فى الجنوب فى مدينة " شوارزوالد"

و التى تعرف بمرتفعاتها و غاباتها


مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_8251

لقطة داخلية للتورتة



المكونات



الكيكة الإسفنجية

6 بيضات

كوب صغير او 150 جرام سكر بودرة

كوب دقيق

3 معالق مائدة كاكاو

م معلقة مائدة نشا

ملعقة صغيرة بيكينج باودر

رشة ملح

فانيليا



الحشوة و الطبقة العلوية العلوية

500 مللى كريمة خفق


4-5 معالق سكر بودرة

علبة كرز محفوظ و احتفظى بمحلول السكر الذى يحفظه و اذا لم يكن

به محلول سكرى يستعاض عنه بعصير خفيفعصير ليمونةملعقة صغيرة نشا


مجموعة مخبوزات ريمونتي Collage
الطريقة



للكيكة الإسفنجية



انخلى الدقيق و الكاكاو و الملح و البيكينج باودر و النشا

اضربى البيض و السسكر كويس لمدة 10 دقائق بمضرب البيض ثم اضيفى الفانيلياو اصربيهم تانى دقية كمان

اضيفى الدقيق بلطف و ليس بالمضرب الكهربى و قلبى بدون اخراج الهواء من البيض المضروب

انقلى الخليط ده فى صينية مدهونة كويس بالزبدة و مرشوشة دقيق و اخبزيها 30-35 دقيقة

بعد ماتستوى طلعيها تبرد على رف سلك

بعد لما تبرد تماما قطعيها عرضيا 4 طبقات او 3
طبقات




الحشوة


مجموعة مخبوزات ريمونتي Collage

اخلطى معلقة نشا مع نص كوب من محلول حفظ الكرز او عصير كرز (اشتريه بكل سهولة من اى ماركت)

حطى المزيج على النار و قلبيه و لما يوصل للغليان و يكون سميك طفى عليه و اضيفى عصير ليمونة و حطى جانبا عشان يبرد

اضربى الكريمة بتاعة الخفق مع 4 معالق سكر بودرة و لما يغلظ قوامها شيلى جزء منها لتغطية السطح بتاع التورتة

و امزجى مع الجزء اللى باقى من الكريمة الكرز المحفوظ ماعدا عدة وحدات لتزين التورتة من فوق

حطى اول طبقة (الطبقة السفلى للتورتة) على طبق التقديم

صبى عليها طبقة من خليط النشا بعصير الكرز

و بعدين افردى عليها شوية كريمة

و كررى العملية بين الطبقات


مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_8186


لعمل اوراق الشجر من الشكولاتة

سيحى شوية شكولاتة فوق حمام مائى

نظفى الأوراق جيدا و نشفيها

غطى ظهر ورقة الشجر بالشكولاتة

و سبيها تتجمد و لما تجمد انزعى ورقة الشجر بلطف شديد

الموضوع ده ممكن يتعمل قبلها بأيام و يتشال فى مكان بارد


مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_8218

التزين للطبقة العليا من التورتة



افردى الكريمة على سطح و جوانب التورتة بتساوى

زينيها بالشكولاتة المبشورة و انصاف الكرز المحفوظ و ممكن بالكرات الفضية الخاصة بتزين الحلويات
يجب ان تدخل التلاجة قبل التقديم على الأقل 4 ساعات



مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_8334
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

مجموعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي   مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالأحد 01 نوفمبر 2009, 13:58

[center]البروانيز بزيت الزيتون و الفستق



مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_0047




مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_0038-1


مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_0040
100 جرام شكولاتة خام مقطعة و سايحة فوق حمام مائى ساخن

1/3 كوب زيت زيتون بكر

½ كوب دقيق

¼ كوب شوفان (كويكر)

رشة ملح

2 بيضة كبار فى درجة حرارة الغرفة

2/3 كوب سكر

فانيليا

½ كوب فستق (ممكن تعمليعا من غير مكسرات خالص او بكمية اقل من المكسرات)



مجموعة مخبوزات ريمونتي Collage

سخنى الفرن

وبطنى صينيتك بورقة زبدة و ادهنيها خفيف بالزيت

اضربى الزيت مع الشكولاتة السايحة بالمضرب اليدوى و مجرد ما يختلطوا اتركيهم على جنب

امزجى الدقيق و الشوفان و رشة الملح والفانيليا مع بعض فى بولة منفصلة

اضربى السكر مع البيض لمدة 5 دقائق

قومى باضافة الدقيق برفق و بدون استخدام المضرب الكهربى فقط بمعلقة ولو امكن مسطحة

ثم اضيفى خليط الشكولاتة و الزيت

لما الخليط يتجانس اضيفى الفستق

صبى الخليط فى الصينية المبطنة بورق الزبدة

واخبزيها لمدة 20 -22 دقيقة

واستخدمى اختبار السكينة للتأكد انها استوت

لما تبرد تماما قطعيها مربعات


مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_0125 [/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

مجموعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي   مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالأحد 01 نوفمبر 2009, 13:59

خبز التمر و عين الجمل




وجبة خفيفة ممتازة فى العمل او المدرسة او الجامعة

مليىء بالفيتامينات و يحتوى على الكالسيوم و اوميجا 3





مجموعة مخبوزات ريمونتي Berangan+Dates+Bread






المكونات

1 كوب دقيق

1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم

2 ملعقة بيكينج باودر

¼ كوب سكر

ملعقتين زبدة

350 جرام تمر منزوع النوى و مقطع

140 مللى ماء مغلى

بيضة

100 جرام او ½ كوب عين جمل مقطع

سمسم للتزين على الوجه


الطريقة

سخنى الفرن و ادهنى قالب توست و رشيه بالدقيق (ممكن استخدام صينية مدورة ولكن صغيرة)

انخلى المكونات الجافة مع بعض

حطى الزبدة و التمر مع بعض فى بولة و حطى عليهم الماء المغلى و سبيهم يبردوا

لما يبردوا اضيفى خليط المكونات الجافةو البيضة و عين الجمل

حطيهم فى القالب و رشى سمسم على الوجه للزينة و اخبزيهم لمدة 50 دقيقة

يراعى ان تختبريها عند 40 دقيقة باختبار السكينة نظرا لإحتمال ان يكون فرنك حامى

بعد كده طلعيها من القالب و سبيها تبرد على رف سلك

و لما تبرد خالص قطعيها شرائح زى التوست
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

مجموعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي   مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالأحد 01 نوفمبر 2009, 13:59

تورتة الاسبرسو
مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_7698

المكونات الكيكة الإسفنجية

5 بيضات

125 جرام سكر بودرة

125 جرام دقيق

2 ملعقة مائدة نشا (بتخلى قوام الكيكة اخف)

1 ملعقة بيكينج باودر

رشة ملح

فانيليا

2 ملعقة مائدة اسبرسو او نسكافيه

الحشوة و كريمة التزين

500 مللى كريمة خفق

3- 4 معالق سكر بودرة

ملعقة نسكافية صغيرة

شكولاتة مبشورة (اختيارى)

شكولاتة بيضاء سايحة للتزين 50 جرام

شكولاتة غامقة سايحة للتزين 50 جرام

الطريقة

الكيكة الإسفنجية

سخنى الفرن

ادهنى القالب كويس

انخلى الدقيق و النشا و الملح و البيكينج باودر 3 مرات

اضربى البيض و السكر جيدا لمدة 10 دقائق حتى تظهر علامة الشريط (وهى انك ترفعى المضرب فينزل الخليط كأنه شريط سمكه 2 سم

اضيفى النسكافيه او الاسبرسو و الفانيليا و اضربى لمدة دقيقة واحدة فقط

اضيفى الديق برفق معلقة معلقة مع استمرار استخدام المضرب ة لكن على سرعة 1

صبى الخليط برفق فى الصينية حتى لا يفقد الهواء من داخله ولا تهبط الكيكة

اخبزيها لمدة 30-35 دقيقة

وطلعيها من الفرن و بعد 3 دقائق خرجيها من الصينية و سبيها تبرد على رف سلك

لما تبرد خالص قطعيها 3 طبقات عرضية

مجموعة مخبوزات ريمونتي Collage


الحشوة

اضربى كريمة الخفق مع 4 معالق سكر بودرة لغاية ماتتقل

واضيفى عليها النسكافيه او الاسبرسو واضربيهم لمدة دقيقة (متزوديش عن كده عشان ماتبقاش الكريمة زبدة)

شيلى جزء عشان التزين و تغطية التورتة

التنفيذ


مجموعة مخبوزات ريمونتي Collage


حطى الطبقة السفلية للكيكة على طبق التقديم و حطى عليها شوية من كريمة الخفق

و رشة شكولاتة مبشورة

وكررى العملية مع باقى الطبقات

غطى وجه التورتة و جوانبها بالكريمة اللى كنتى شيلاها على جنب

وزينى الوجه كما بالصور بالشكولاتة البيضاء السايحة و الشكولاتة الغامقة

مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_7695


دخليها التلاجة 4 ساعات على الأقل قبل التقديم

مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_7757

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

مجموعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي   مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالأحد 01 نوفمبر 2009, 14:00

كيكة القهوة


احدى الوصفات الأسترالية الشهيرة

مجموعة مخبوزات ريمونتي 2008_12_102


مجموعة مخبوزات ريمونتي 2008_12_111



اذا لم تكونى من عشاق القهوة يمكن استبدال القهوة هنا بالشكولاتة المقطعة صغير او القرفة و عين الجمل المقطع

مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_2813








مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_2819مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_2806
.

1 ¼ كوب دقيق

معلقة صغيرة مملوءة بيكينج باودر

¾ كوب سكر بنى

2 معلقة صغيرة نسكافيه

او 2 ملعقة صغيرة قهوة

3 معالق مائدة زبدة فى درجة حرارة الغرفة

3 معالق مائدة كريمة لبانى

2 بيضة

100 جرام شكولاتة سايحة (فى بولة فوق حمام مائى ساخن وعليها معلقة صغيرة زبدة او معلقة كريمة صغيرة)

لوز شرائح للزينة و اذا لم يتوفر ممكن لوز انصاف

او مجروش خشن او اى مكسرات اخرى

مجموعة مخبوزات ريمونتي 2008_12_103

الطريقة

اخلطى الدقيق و السكر و البيكينج باودر و القهوة مع بعض فى بولة

اضيفى البيض و الزبدة و الكريمة واضربيهم لغاية ماتبقى خليط متجانس

صبي الخايط فى قالب مدهون و مرشوش بالدقيق

لمدة 35-40 دقيقة

و صبى عليها الشكولاتة بعد لما تخرجيها من القالب

و زينيها باللوز و سبيها ترتاح و تبرد

مجموعة مخبوزات ريمونتي 2008_12_11
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

مجموعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي   مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالأحد 01 نوفمبر 2009, 14:06

خبز الموز و الجوز بالشكولاتة

موضوع مترجم

مجموعة مخبوزات ريمونتي 2945457899_6cb8ce36a6_o



ينتج قالبين من قوالب التوست


3 كوب دقيق متعدد الإستعمالات
1 معلقة صغيرة بيكربونات الصوديوم
3/4 معلقة صغيرة ملح
3 بيضات كبيرة
2 كوب سكر
1 1/3 كوب زيت نباتى
فانيليا
1 1/2 موزة مهروسة
1 كوب جوزهند مفروم
1كوب عين جمل محمص و مفروم خشن جدا (ممكن اى مكسرات عندك و ممكن سودانى)
1/2 كوب لبن رايب

قطع شكولاتة والكمية حسب الرغبة



الطريقة




سخنى الفرن و ادهنى القوالب


اخلطى الدقيق و الملح و البيكربونات فى بولة و ضعيهم جانبا

اضربى البيض مع السكر وضيفى الزيت
اضيفى الموزو الفانيليا و جوز الهند و اللبن الرايب
واخلطيهم جيدا
اضيفى قطع الشكولاتة


صبى الخليط فى القوالب و اخبزيها
لمدة 60 دقيقة
و طلعيها تبرد على رف سلك

لا تقطعى خبز الموز او اى مخبوزات
الا بعد ان تبرد عشان لا تنفرط



مجموعة مخبوزات ريمونتي 2946321568_31bedd914e_o
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

مجموعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي   مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالأحد 01 نوفمبر 2009, 14:07

رولات الجبن


مجموعة مخبوزات ريمونتي UCLApinwheels



الكمية تكفى 32 رول


1/4 كجم كريمة بالقشطة (كريم تشيز) و ممكن استبدالها بجبنة فيتا
و معاها 3 ملاعق كبيرة كريمة لبانى
8 شرائح بسطرمة مفرومة
1/3 كوب جبن رومى مبشور
(ممكن جبنة شيدر )
بصلة متوسطة مبشورة ناعم
حزمة بقدونس صغيرة مفرومة ناعم
معلقة حليب

نصف كيلو عجينة بف بيسترى


الطريقة

اخلطى المكونات جيدا
سخنى الفرن و ابدأى افردى العجينة

افردى الحشوة على العجينة و قطعيها طوليا بقطاعة البيتزا
(او بالسكينة ان لم توجد)

و لفيها رولات


مجموعة مخبوزات ريمونتي UCLApinwheels3-1 مجموعة مخبوزات ريمونتي UCLApinwheels4


مجموعة مخبوزات ريمونتي UCLApinwheels5 مجموعة مخبوزات ريمونتي UCLApinwheels6
مجموعة مخبوزات ريمونتي UCLApinwheels7 مجموعة مخبوزات ريمونتي UCLApinwheels9


اخبزيها لمدة 15 دقيقة



مجموعة مخبوزات ريمونتي UCLApinwheels2



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

مجموعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي   مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالأحد 01 نوفمبر 2009, 14:08

الخبز الحلو


300 جرام دقيق
2 معلقة كبيرة سكر
معلقة لبن بودرة
2 معلقة صغيرة خميرة فورية


بيضة

3 معالق حليب


رشة ملح

معلقة كبرية زبدة طرية


التزين (اختيارى)
حبة البركة
سمسم
لوز شرائح (مش ضرورى اوى دى زينة مش اكتر)


الطريقة

اخلطى الدقيق و الخميرة و السكر و اللبن البودرة كويس جدا

ثم اضيفى الزبدة و رشة الملح
و اعجينى لغاية لما تبقى العجينة مطاطية
و كوريها كورة كبيرة و غلفيها بالسوليفان كويس و خليها تخمر لمدة ساعة

بعد لما تخمر قسميها كور متساوية
و رصيها فى صينية مدهونة و مرشوة بالدقيقة كويس
رصيها زى الصورة كده ملاصقين لبعض

اتركيها مغطاة جيدا لمدة ساعة تانية
و بعدين ادهنيها بخليط البيضة مع ال 3 معالق لبن و زينيها بالسمسم - حبة البركة


اخبزيها فى فرن سابق التسخين

لمدة 15 دقيقة

مجموعة مخبوزات ريمونتي 2273430631_1f68eed922_m
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

مجموعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي   مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالأحد 01 نوفمبر 2009, 14:09

خبز الزبيب و القرفة

ممتاز للإفطار و العشاء و فى المدرسة مع الأولاد



مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_6739


3 و نصف كوب دقيق (ممكن تستعملى منهم كوب دقيق كامل)
4 معالق صغيرة سكر
1 1/4 معلقة صغيرة ملح
2 معلقة صغيرة خميرة فورية
بيضة
3 معالق زبدة
1/2 كوب لبن رايب و ممكن حليب كامل الدسم بدلا منه
3/4 كوب ماء فاتر
2 معلقة صغيرة قرفة بودرة
نصف كوب عين جمل مجروش خشن
3/4 كوب زبيب (ممكن يكونوا كوب لو حبيتى)


للتزين
ربع كوب سكر
2 ملعقة قرفة بودرة


الطريقة

امزجى المكونات الجافة مع بعض
(الدقيق - السكر - القرفة - الخميرة- الملح)

امزجى البيض و الزبدة و اللبن الرايب او الحليب الكامل الدسم و قلبى كويس و اعجنى لغاية لما تتجانس العجينة

افضلى اعجنى لغاية لما تبقى مطاطية
حطى العين جمل و الزبيب عليها
و اعجنيهم معاها

حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس عشان تخمر
لمدة ساعة او ساعةو نصف

لما العجينة تخمر
رشى دقيق على السطح اللى بتشتغلى عليه
اقسمى العجينة نصفين
و افرديهم بالنشابة (الشوبك)
قسمين متساوين
افرشى على وش النصف الأول معظم خليط السكر و القرفة بتوع التزين
و سيبى معلقتين عشان الآخر

افردى فوقها النصف التانى من العجينة و لفيها كأنها سويسرول

هاتى معلقة زيت نباتى و امسحى بايديك على العجينة من برة
و غطيها بالسولفان كويس
سبيها تخمر تانى ساعة


سخنى الفرن 10 دقائق

حضرى صينية عليها ورقة زبدة او مدهونة و مرشوشة دقيق
حطى الرغيف عليها
و اخبزيها فى حرارة 180
لمدة 20 دقيقة
و بعدين افتحى الفرن و اقلبى الصينية عشان السوى
يكون واحد لمدة 30 دقيقة تانين

اول لما تتخبز طلعيها و هى سخنة رشى عليها خليط السكر و القرفة



مجموعة مخبوزات ريمونتي IMG_6744
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

مجموعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي   مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالأحد 01 نوفمبر 2009, 14:10

خبز الحلاوة و الشكولاتة

هو نوع من المخبوزات الغربية
ولا يحتوى عادة على الحلاوة الطحينية
ولكن أحد عشاق الخبز
و هو من اصل
غربى
اضاف الحلاوة الطحينية كلمحة عربية للوصفة
الإسم الأصلى لهذا الخبز
البابكا

مجموعة مخبوزات ريمونتي Img-7402

مجموعة مخبوزات ريمونتي Img-7203




الكمية تنتج رغيفين فى حجم التوست الكبير

ممكن تقسمى الكمية بالنصف لو حبيتى عشان تعملى رغيف واحد

6 اكواب دقيق
2 باكتة خميرة فورية
3/4 كوب سكر
3 بيض فى درجة حرارة الغرفة
1 1/3 كوب حليب دافىء
1/2 معلقة ملح
فانيليا
بشر ليمونة
14 معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة


للتزين

بيضة مخفوقة


للحشو


1/2 كجم حلاوة طحينية مكسرة قطع
1/2 كجم شكولاتة مبشورة
1/2 كوب زبيب
كوب مكسرات محمصة تحميص خفيف (عشان تكون صحية)
يفضل عين جمل و ممكن اى حاجة حتى لو سودانى
و ممكن خليط


رشة قرفة (اختيارى لمحبى القرفة)





مجموعة مخبوزات ريمونتي Img-9044b مجموعة مخبوزات ريمونتي Img-9048


امزجى كل مكونات العجينة
اعجنيها كويس
حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس اوييي بالسوليفان و سبيها فى التلاجة لمدة 5 او 6 ساعات





مجموعة مخبوزات ريمونتي Img-9057b مجموعة مخبوزات ريمونتي Img-9061b




قسمى العجينة بعد كده لقسمين (رغيفين)


افردى النصفين بالنشابة
و افردى الحشوة بالتساوى على كل نصف


لفى كل نصف كأنه سويس رول
بالسكينة قطعى في كل رول تقطيع عرضى بدون ماتنزلى لآخر الرغيف يعنى كأنك بتقطعى سويس رول من غي ما تفصليه خالص عن الرول


شيلى كل رول و حطيه فى قالب توست مبطن بورق زبدة


غطيهم بفوطة نظيفة و حطيهم يخمروا فى مكان دافىء لمدة 45 دقيقة


سخنى الفرن
اهنى وجه الرغيفين بالبيضة المخفوقة


حطى القوالب تتخبز لمدة 45 دقيقة


طلعيها بعد كده تبرد على رف سلك


ملحوظة :
ممكن تحتفظى بأحد القوالب فى الفريزر لحين الإستخدام


سخنى القطعة اللى حاتقدميها مغطاة بفويل قبل التقديم


تقدم دافئة و ليس ساخنة






مجموعة مخبوزات ريمونتي Img-7291b مجموعة مخبوزات ريمونتي Img-9074



مجموعة مخبوزات ريمونتي Img-7252
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

مجموعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي   مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالأحد 01 نوفمبر 2009, 14:13

خبز البطاطا الحلوة



مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_1529-version-2-1






مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_2346-version-21


1 كوب بطاطا حلوة مهروسة دافئة
2 كوب لبن رايب فى درجة حرارة الغرفة
بيضة فى درجة حرارة الغرفة
1/4 كوب زيت نباتى
3 ملاعق زبدة سايحة و بعدين سبيها فى درجة حرارة الغرفة تبرد
1/4 كوب سكر
2 بكتة خميرة فورية
2 و نصف معلقة صغيرة ملح
من 6 ل 7 اكواب دقيق

الطريقة

امزجى البطاطا المهروسة مع البيضة مع اللبن الرايب مع السكر مع الخميرة مع الزيت و الزبدة

اضيفى كوب واحد دقيق ثم قلبى
اضيفى الملح و قلبى جيدا
و اضيفى باقى الدقيق تدريجيا


رشى السطح اللى بتشتغلى عليه بالدقيق
و اعجينى العجينة لغاية لما تبقى متجانسة تماما
و شكليها على شكل كورة و غطيها بالسوليفان فى بولة مدهونة بالزيت
مع دهان وجه العجينة
و اتركيها تخمر لغاية ما يتضاعف حجمها فى مكان دافىء


بعد مايتضاعف حجمها قسميها قسمين و قسمى كل قسم 8 كور صغيرة


جهزى 2 صينية مفروشة بورق الزبدة


و شكلى العجينة لكور بالطريقة المبينة فى الصور ادناه


بعد كده غطيها لمدة 20 دقيقة قبل ماتخبزيهم
سخنى الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق


قبل ماتدخليهم الفرن رشى عليهم رشة دقيق للزينة
و اخبزيهم لمدة 20 او 25 دقيقة مع قلب الصينية فى منتصف وقت الخبيز
عشان السوى يكون متساوى من كل الجهات


برديها بعد كده على رف سلك


و ممكن تحتفظى بيهم فى الفريزر


لو حبيتى تعيدى تسخينهم قبل التقديم غطيهم بالفويل كويس
و سخنيه 5 او 7 دقائق



مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_22641



مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_22681







مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_2271-version-21







مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_2274-version-21







مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_2275-version-21






مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_22761





مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_22802



اختبار تضاعف العجينة



مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_22811







مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_22821




مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_2283







مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_22901







مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_2297-version-21
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

مجموعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي   مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالأحد 01 نوفمبر 2009, 14:14

مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_2308-version-22









مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_2301-version-23




مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_2302-version-21




مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_23171







مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_23321







مجموعة مخبوزات ريمونتي Img_2358-version-21
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الاميرة
مشرفة
مشرفة
الاميرة


نجوم الادارة
الجنس : انثى
الابراج : القوس
عدد المساهمات : 792
تاريخ التسجيل : 27/07/2009
العمر : 38
الموقع : اسكندرية
العمل/الترفيه : مهندسة
المزاج : تمااااااااااااااام

مجموعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: رد: مجموعة مخبوزات ريمونتي   مجموعة مخبوزات ريمونتي Emptyالسبت 07 نوفمبر 2009, 12:57

وااااااااااااااااااااااااااااااااو موضوع رائع جدا

[b]مجموعة مخبوزات ريمونتي RB011850
[/b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مجموعة مخبوزات ريمونتي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» مجموعة صور غريبة جدا
» مجموعة كتب مالهاش حل
» مجموعة روعة لاطقم شاي
» مجموعة صور نادرة جدا
» مجموعة فلل روعة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
العمدة الباشا :: قسم الأسرة :: مطبخ العمدة-
انتقل الى: