الجنس : الابراج : عدد المساهمات : 562تاريخ التسجيل : 06/08/2009العمر : 47العمل/الترفيه : سيدة اعمال المزاج : هادئ
موضوع: عجينة العشر دقائق الجمعة 04 فبراير 2011, 00:00
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
طرق العجائن كثيره جدا وكثير من البنات مرات تضبط معاهم ومرات لا وصارو يكرهون يعملون المعجنات لهذا السبب وانا كنت اولهم لكن من عرفت هذى العجينه وانا صرت اسويها ونتايجها لطيبه واعتبرها كنز من كنوز المعجنات وهي عجينة العشر دقايق هذى العجينه اخذت الشهره الكبيره جداااااااا واغلب البنات جربها وصار معتمدها وانا اولهم مثل البيتزا والخليه والسينامون والاقماع والفطاير وغييييره الكثير طبعا كل هذا المدح في هذي العجينه قليل عليها والله ..... والله يجزاها خير صاحبتها نبدي في طريقة عمل هذى العجينه المقادير: فنجان قهوة سكر / 2 ملعقة اكل خميره فوريه / 2 كاس ماء دافي /ذرة ملح / 2 كاس دقيق. وانا زدت عليها 2 ملعقة حليب بودر ... لان الحليب يعطيها طراوه اكثر الطريقه: تخلط هذه المقادير مع بعض وتترك لمدة 10 دقائق بعدالعشر دقائق يضاف لها 3 كاسات دقيق /نصف كاس زيت. وتعجن جيدا وتستخدم على طول ملاحظات مثل ما شفنا العجينه تنقسم لقسمين وتتخمر عشر دقايق في القسم الاول ... وتضاف عليها باقي المكونات يعني مجموع الطحين في العجينه هو خمس كاسات الكميه ممكن تكون كبيره على بعضكم لكن ممكن تشكلي فيها وتنوعي يعني تقسمي العجينه حق فطاير وحق عمل البيتزا او حق خليه وعمل بيتزا وهكذا ونتابع تشكيلة المعجنات
لاتنسين العجينه تتكون من مرحلتين والكاس المستعمل هو كاس الجبن =240 غ والملعقة ملعقة الاكل وتكون الكميه ممسوحه والحليب عادي وحتى لو الملاعق مليانه والفنجان استعمل فنجان القهوه التركيه بس ما امليه على الاخر والعجينه تتكون من مرحلتين بالاول تخلطين المرحله الاولى وتتركيها عشر دقايق وراح يكون شكلها سائل اشوي فنجان قهوة سكر / 2 ملعقة اكل خميره فوريه / 2 كاس ماء دافي /ذرة ملح / 2 كاس دقيق واضيفي ملعقتين حليب بودر مليانه .... انا احط ملعقة خميره بس وبعدها تحطين مقادير المرحله الثانيه عليها 3 كاسات دقيق /نصف كاس زيت وتبدين تعجني فيها ... بالاول ممكن تلصق في ايدينك بس عادي حطي في ايدينك اشوي زيت او طحين وابدي اعجني فيها وكل ما طولتي عجن فيها راح تكون احسن واحسن لما تتكور معاج وتصير ملسه وما تلصق في الوعاء ...
منقول
وديه الاسئله اللي بتتسأل مع الإجابات
منهن من تسال هل ممكن الاحتفاظبيها فى الفريزر لانها كميه كبيرة على فردين(هى و جوزها يعنى)
ايوه طبعا عادي لما تعجني وتخمر خالص شيلي منها جزء في الفريزر ولما تحبي تستخدميها طلعيها وسيبها نص ساعة كده تخمر تاني بس كده
و سوال اى نوع دقيق و اى نوع خميرة
دقيق عادي الضحى أو أي دقيق والخميره اسمها حلو الشام خميره فورية
و على درجة كام فى الفرن و فى اى رف على الرضية بتاع الفرن و لا على فى الوسط
درجة 180 وأنا بحطها على الأرضية بس بحط الشبكه تحت ولما أحس إنها استوت من تحت بشغل الشوايه على اوطى درجة
وهل شرط اضافة الحليب البودرة
مش شرط بس الحليب بيدها طراوه أكتر
و هل شرط اضافة الملح حتى اذا كانت هتعملها حشو حلو ومكسرات
أصل الملح إنتي هتحطي فتفوتة صغيره مش هتأثر في الطعم
و فى عضوة قالت انه بيتحرق من تحت و بيبقى نىء من فوق
زي ماقلت شغلي من تحت ولما تحسي إنها استوت اطفي من تحت وشغلي الشوايه على أوطي درجه وابعدي الصينيه عنها