العمدة الباشا
عجينة العشر دقائق 7dno1133v3vin5uinm
العمدة الباشا
عجينة العشر دقائق 7dno1133v3vin5uinm
العمدة الباشا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


العمدة الباشا \إسلامي ثقافي عام رياضة افلام وفنانين كليبات حديثة تحميل كتب وافلام
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» كتاب شمس المعارف الكبري
عجينة العشر دقائق Emptyالأحد 26 أبريل 2015, 01:58 من طرف KKHAL

» 33 رسالة ماجستير جاهزة للتحميل
عجينة العشر دقائق Emptyالسبت 10 مايو 2014, 22:43 من طرف نادى السوهاجى

» السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
عجينة العشر دقائق Emptyالثلاثاء 13 أغسطس 2013, 17:05 من طرف النمر الاسود

» المدرسة المصرية خلعت زوجها بعد اعتدائه عليها لسخريتها من خطابات مرسي
عجينة العشر دقائق Emptyالإثنين 01 يوليو 2013, 11:50 من طرف العمدة الباشا

» مرحــــــــــــــــبا بـــــــــــــــــــــــكم
عجينة العشر دقائق Emptyالأربعاء 19 يونيو 2013, 15:54 من طرف النمر الاسود

» مُساهمة من طرف E S K ii M O
عجينة العشر دقائق Emptyالأربعاء 19 يونيو 2013, 15:50 من طرف النمر الاسود

» دورة كاملة في التريكو
عجينة العشر دقائق Emptyالسبت 05 مايو 2012, 18:26 من طرف الصبورة

» شجرة تحت البحر تختفي باللمس شاهد بنفسك
عجينة العشر دقائق Emptyالجمعة 27 أبريل 2012, 15:02 من طرف امير الظلام

» ليه لازم نتوضأ بعد ماناكل لحمة جملي؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
عجينة العشر دقائق Emptyالجمعة 27 أبريل 2012, 14:21 من طرف العمدة الباشا

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
العمدة الباشا - 4668
عجينة العشر دقائق I_vote_rcapعجينة العشر دقائق I_voting_barعجينة العشر دقائق I_vote_lcap 
ضوء القمر - 2063
عجينة العشر دقائق I_vote_rcapعجينة العشر دقائق I_voting_barعجينة العشر دقائق I_vote_lcap 
شموع الليل - 1403
عجينة العشر دقائق I_vote_rcapعجينة العشر دقائق I_voting_barعجينة العشر دقائق I_vote_lcap 
الاميرة - 792
عجينة العشر دقائق I_vote_rcapعجينة العشر دقائق I_voting_barعجينة العشر دقائق I_vote_lcap 
الوردة الحمراء - 562
عجينة العشر دقائق I_vote_rcapعجينة العشر دقائق I_voting_barعجينة العشر دقائق I_vote_lcap 
اللورد - 338
عجينة العشر دقائق I_vote_rcapعجينة العشر دقائق I_voting_barعجينة العشر دقائق I_vote_lcap 
hakeem - 326
عجينة العشر دقائق I_vote_rcapعجينة العشر دقائق I_voting_barعجينة العشر دقائق I_vote_lcap 
النمر الاسود - 309
عجينة العشر دقائق I_vote_rcapعجينة العشر دقائق I_voting_barعجينة العشر دقائق I_vote_lcap 
شروق الشمس - 295
عجينة العشر دقائق I_vote_rcapعجينة العشر دقائق I_voting_barعجينة العشر دقائق I_vote_lcap 
امير الظلام - 269
عجينة العشر دقائق I_vote_rcapعجينة العشر دقائق I_voting_barعجينة العشر دقائق I_vote_lcap 
سحابة الكلمات الدلالية
google
المواضيع الأكثر شعبية
حصريا جميع كتب مكتبة الاسكندرية
دورة كاملة في التريكو
السرعة وصور لكثير من الحوادث بمصر
أسماء مرشحي مجلس الشعب في جميع دوائر الجمهورية2010
بالصور قصة الأميرة النائمة
وظائف خالية بالمنصورة والدقهلية تابعة للقوى العاملة
55 رسالة ماجستير ودكتوراة
سلاح التلميذ للصف الثالث ابتدائي عربي وحساب
كل مايخص المعجنات
طريقة عمل الشريك بالصور

 

 عجينة العشر دقائق

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الوردة الحمراء
عضو ماسي
عضو ماسي
الوردة الحمراء


الجنس : انثى
الابراج : العقرب
عدد المساهمات : 562
تاريخ التسجيل : 06/08/2009
العمر : 47
العمل/الترفيه : سيدة اعمال
المزاج : هادئ

عجينة العشر دقائق Empty
مُساهمةموضوع: عجينة العشر دقائق   عجينة العشر دقائق Emptyالجمعة 04 فبراير 2011, 00:00

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

عجينة العشر دقائق 275_1194178932عجينة العشر دقائق 275_1194180001عجينة العشر دقائق 275_1194178932
طرق العجائن كثيره جدا وكثير من البنات مرات تضبط معاهم ومرات لا
وصارو يكرهون يعملون المعجنات لهذا السبب وانا كنت اولهم
لكن من عرفت هذى العجينه وانا صرت اسويها ونتايجها لطيبه
واعتبرها كنز من كنوز المعجنات
وهي عجينة العشر دقايق
هذى العجينه اخذت الشهره الكبيره جداااااااا واغلب البنات جربها وصار معتمدها
وانا اولهم
مثل البيتزا والخليه والسينامون والاقماع والفطاير وغييييره الكثير
طبعا كل هذا المدح في هذي العجينه قليل عليها والله ..... والله يجزاها خير صاحبتها
نبدي في طريقة عمل هذى العجينه
المقادير:
فنجان قهوة سكر / 2 ملعقة اكل خميره فوريه / 2 كاس ماء دافي /ذرة ملح / 2 كاس دقيق.
وانا زدت عليها 2 ملعقة حليب بودر ... لان الحليب يعطيها طراوه اكثر
الطريقه:
تخلط هذه المقادير مع بعض وتترك لمدة 10 دقائق
بعدالعشر دقائق يضاف لها
3 كاسات دقيق /نصف كاس زيت.
وتعجن جيدا وتستخدم على طول
ملاحظات
مثل ما شفنا العجينه تنقسم لقسمين وتتخمر عشر دقايق في القسم الاول ... وتضاف عليها باقي المكونات
يعني مجموع الطحين في العجينه هو خمس كاسات
الكميه ممكن تكون كبيره على بعضكم
لكن ممكن تشكلي فيها وتنوعي يعني تقسمي العجينه حق فطاير وحق عمل البيتزا
او حق خليه وعمل بيتزا وهكذا

ونتابع تشكيلة المعجنات

عجينة العشر دقائق 3225
عجينة العشر دقائق 3226
عجينة العشر دقائق 3239
عجينة العشر دقائق 3229
عجينة العشر دقائق 3230

عجينة العشر دقائق NMi6oH11110437

عجينة العشر دقائق 8Z5PzO11131243

عجينة العشر دقائق 2cWBpH11131251

عجينة العشر دقائق Kris_DSC04523

عجينة العشر دقائق Kris_DSC045283LziGU

لاتنسين العجينه تتكون من مرحلتين
والكاس المستعمل هو كاس الجبن =240 غ
والملعقة ملعقة الاكل وتكون الكميه ممسوحه
والحليب عادي وحتى لو الملاعق مليانه
والفنجان استعمل فنجان القهوه التركيه بس ما امليه على الاخر
والعجينه تتكون من مرحلتين
بالاول تخلطين المرحله الاولى وتتركيها عشر دقايق وراح يكون شكلها سائل اشوي
فنجان قهوة سكر / 2 ملعقة اكل خميره
فوريه / 2 كاس ماء دافي /ذرة ملح / 2 كاس دقيق واضيفي ملعقتين حليب بودر
مليانه .... انا احط ملعقة خميره بس

وبعدها تحطين مقادير المرحله الثانيه عليها
3 كاسات دقيق /نصف كاس زيت
وتبدين تعجني فيها ... بالاول ممكن
تلصق في ايدينك بس عادي حطي في ايدينك اشوي زيت او طحين وابدي اعجني فيها
وكل ما طولتي عجن فيها راح تكون احسن واحسن

لما تتكور معاج وتصير ملسه وما تلصق في الوعاء ...

منقول

وديه الاسئله اللي بتتسأل مع الإجابات





منهن من تسال هل ممكن الاحتفاظبيها فى الفريزر لانها كميه كبيرة على فردين(هى و جوزها يعنى)

ايوه طبعا عادي لما تعجني وتخمر خالص شيلي منها جزء في الفريزر
ولما تحبي تستخدميها طلعيها وسيبها نص ساعة كده تخمر تاني بس كده


و سوال اى نوع دقيق و اى نوع خميرة

دقيق عادي الضحى أو أي دقيق
والخميره اسمها حلو الشام خميره فورية

و على درجة كام فى الفرن و فى اى رف على الرضية بتاع الفرن و لا على فى الوسط

درجة 180 وأنا بحطها على الأرضية بس بحط الشبكه تحت ولما أحس إنها استوت من تحت
بشغل الشوايه على اوطى درجة

وهل شرط اضافة الحليب البودرة

مش شرط بس الحليب بيدها طراوه أكتر

و هل شرط اضافة الملح حتى اذا كانت هتعملها حشو حلو ومكسرات

أصل الملح إنتي هتحطي فتفوتة صغيره مش هتأثر في الطعم

و فى عضوة قالت انه بيتحرق من تحت و بيبقى نىء من فوق

زي ماقلت شغلي من تحت ولما تحسي إنها استوت اطفي من تحت
وشغلي الشوايه على أوطي درجه وابعدي الصينيه عنها





وده شكل وحجم الكوب المستخدم


عجينة العشر دقائق 1261486819

عجينة العشر دقائق 1261486841
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
عجينة العشر دقائق
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه عمل عجينة القطايف
» عجينة على شكل افخاذ الدجاج
» العشر الأواخر من رمضان للشيخ القرضاوي
» من عجينة السيراميك شوفوا عملت ايه
» عجينة التارت بمختلف الحشوات

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
العمدة الباشا :: قسم الأسرة :: مطبخ العمدة-
انتقل الى: