العمدة الباشا
ارز بالكبد والقوانص 7dno1133v3vin5uinm
العمدة الباشا
ارز بالكبد والقوانص 7dno1133v3vin5uinm
العمدة الباشا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


العمدة الباشا \إسلامي ثقافي عام رياضة افلام وفنانين كليبات حديثة تحميل كتب وافلام
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» كتاب شمس المعارف الكبري
ارز بالكبد والقوانص Emptyالأحد 26 أبريل 2015, 01:58 من طرف KKHAL

» 33 رسالة ماجستير جاهزة للتحميل
ارز بالكبد والقوانص Emptyالسبت 10 مايو 2014, 22:43 من طرف نادى السوهاجى

» السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ارز بالكبد والقوانص Emptyالثلاثاء 13 أغسطس 2013, 17:05 من طرف النمر الاسود

» المدرسة المصرية خلعت زوجها بعد اعتدائه عليها لسخريتها من خطابات مرسي
ارز بالكبد والقوانص Emptyالإثنين 01 يوليو 2013, 11:50 من طرف العمدة الباشا

» مرحــــــــــــــــبا بـــــــــــــــــــــــكم
ارز بالكبد والقوانص Emptyالأربعاء 19 يونيو 2013, 15:54 من طرف النمر الاسود

» مُساهمة من طرف E S K ii M O
ارز بالكبد والقوانص Emptyالأربعاء 19 يونيو 2013, 15:50 من طرف النمر الاسود

» دورة كاملة في التريكو
ارز بالكبد والقوانص Emptyالسبت 05 مايو 2012, 18:26 من طرف الصبورة

» شجرة تحت البحر تختفي باللمس شاهد بنفسك
ارز بالكبد والقوانص Emptyالجمعة 27 أبريل 2012, 15:02 من طرف امير الظلام

» ليه لازم نتوضأ بعد ماناكل لحمة جملي؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ارز بالكبد والقوانص Emptyالجمعة 27 أبريل 2012, 14:21 من طرف العمدة الباشا

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
العمدة الباشا - 4668
ارز بالكبد والقوانص I_vote_rcapارز بالكبد والقوانص I_voting_barارز بالكبد والقوانص I_vote_lcap 
ضوء القمر - 2063
ارز بالكبد والقوانص I_vote_rcapارز بالكبد والقوانص I_voting_barارز بالكبد والقوانص I_vote_lcap 
شموع الليل - 1403
ارز بالكبد والقوانص I_vote_rcapارز بالكبد والقوانص I_voting_barارز بالكبد والقوانص I_vote_lcap 
الاميرة - 792
ارز بالكبد والقوانص I_vote_rcapارز بالكبد والقوانص I_voting_barارز بالكبد والقوانص I_vote_lcap 
الوردة الحمراء - 562
ارز بالكبد والقوانص I_vote_rcapارز بالكبد والقوانص I_voting_barارز بالكبد والقوانص I_vote_lcap 
اللورد - 338
ارز بالكبد والقوانص I_vote_rcapارز بالكبد والقوانص I_voting_barارز بالكبد والقوانص I_vote_lcap 
hakeem - 326
ارز بالكبد والقوانص I_vote_rcapارز بالكبد والقوانص I_voting_barارز بالكبد والقوانص I_vote_lcap 
النمر الاسود - 309
ارز بالكبد والقوانص I_vote_rcapارز بالكبد والقوانص I_voting_barارز بالكبد والقوانص I_vote_lcap 
شروق الشمس - 295
ارز بالكبد والقوانص I_vote_rcapارز بالكبد والقوانص I_voting_barارز بالكبد والقوانص I_vote_lcap 
امير الظلام - 269
ارز بالكبد والقوانص I_vote_rcapارز بالكبد والقوانص I_voting_barارز بالكبد والقوانص I_vote_lcap 
سحابة الكلمات الدلالية
google
المواضيع الأكثر شعبية
حصريا جميع كتب مكتبة الاسكندرية
دورة كاملة في التريكو
السرعة وصور لكثير من الحوادث بمصر
أسماء مرشحي مجلس الشعب في جميع دوائر الجمهورية2010
بالصور قصة الأميرة النائمة
وظائف خالية بالمنصورة والدقهلية تابعة للقوى العاملة
55 رسالة ماجستير ودكتوراة
سلاح التلميذ للصف الثالث ابتدائي عربي وحساب
كل مايخص المعجنات
طريقة عمل الشريك بالصور

 

 ارز بالكبد والقوانص

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

ارز بالكبد والقوانص Empty
مُساهمةموضوع: ارز بالكبد والقوانص   ارز بالكبد والقوانص Emptyالأحد 13 يونيو 2010, 12:46

ارز بالكبد
والقوانص


المقادير:


4 كوب ماء
مذوب فيه 2 مكعب ماجي

بصلة متوسطة
عود كرفس
فليفلة حمرا


ملح وفلفل
اسود وقليل من الشطة الحمرا (اختياري)

1/2 كيلو كبد وقوانص
2 كوب ارز


3 فصوصـ ثوم



ارز بالكبد والقوانص DSC_0210_crop



الطريقة :


قطعي الكبد
والقوانصـ قطع صغيرة وقطعي البصل والثوم والكرفس والفلفل الاحمر

في طاسة ضعي زيتـ او زبدة على حسب
رغبتكـ


بعد ان يسخن
الزيت او يسيح الزبد ضعي الكبد والقوانص

وقلبيها الى ان يصبحـ لونها بني
تقريبا بياخد 5 دقائق



ارز بالكبد والقوانص DSC_0212_crop



ضيفي الى
الكبد والقوانص البصل وقلببه الى ان يلين


تقريبا حوالي
دقيقتين او ثلاثة



ارز بالكبد والقوانص DSC_0213_crop



نضيف اليهمـ
الفلفل والثوم والكرفس ونقلبهمـ لمدة 3 دقائق



ارز بالكبد والقوانص DSC_0214_crop



ضيفي الارز
وقلبيه



ارز بالكبد والقوانص DSC_0215_crop



ثم ضيفي
المرقـ الشوربة ( المويهـ المذوب فيها مكعبين الماجي)



وضيفي اليها
الملح والفلفل الاسود والشطة الحمرا



ارز بالكبد والقوانص DSC_0216_crop



ثم اتركيهـ
يغلي قليلا لمدة 3 دقائق ووطي عليه


وسويهـ على
نار هادية



ارز بالكبد والقوانص DSC_0224_crop




وقدميهـ مع
صدور الدجاج



ارز بالكبد والقوانص ChickenBreastsDirtyRice


ونشوف الطريقة التانية


ارز بالكبد والقوانص 1389



  • المقادير: *
    500جرام كبد وقوانص
    *
    2كوب ارز مغسول ومصفى من الماء
    *
    كوب مرق
    *
    ملح
    *
    فلفل اسود
    *
    كاري
    *
    كركم
    *
    قرفة
    *
    وبهارات لحم
    *
    فلفل اخضر مقطع صغير بسله مسلوقه حسب الحاجه
    *
    2حبه طماطم مقطعه صغير
    *
    كوب من المكسرات المحمصه مثل اللوز والبندق وعين الجمل
    *
    بصله مقطعة صغير جدا
    *
    3ملعقه كبيرة زيت
    *
    2مكعب زبدة
    *
    نصف كوب زبيب
  • التحضير: #
    اولا نقطع الكبد والقوانص تقطيع صغير وتسلق في ماء وملح
    #
    بعد ذلك نحضر كسارولا نضع الزيت والزبد ثم البصل بعد ان تصفر البصله نضيف
    الكبد والقوانص ونشوحها ثم نضيف الفلفل الاخضر والطماطم
  • الطبخ: 2.
    وبعد ذلك نضيف البهارات والزبيب ونستمر في التقليب
    3.
    ونضيف اخيرا المكسرات ونقلب وبعد ذلك نضع الارز ثم نضيف المرق وكوب
    ماء ونقلب كل المحتويات مع بعضها الى ان ينضج الارز
    4.
    وبالهناء والشفاء وتقدم مع البطاطس المحمرة بالكاتشب والمايونيز




انا عن نفسي بعمل الطريقة الاولى من غير بصل ولا توم ولا فلفل وبجد جميل
جدا
وممكن ازود عليه اذا وجد الزبيب والسوداني بعد تشويحهم في قليل من الزيت
وبيطلع ساعتها تحفة
وفي ناس وانا برضة جربته كدا بيحرقوا معلقتين سكر علشان يديلة شكل بني جميل
وطلع طعمة مستساغ وجميل برضة
وناس تانية بتحط علية قرفة معلقة واحدة علشان برضة اللون البني الجميل وكان
برضة طعمة مستساغ وجميل بس دي انا دوقتها في فرح ومجربتهاش الصراحة
اعملوها وممكن تعملو جنبها الصلصة البارده وهي عبارة عن طماطم حبتين كفاية
وفلفل حبة واحدة كفاية وعصير ليمونه وملح وفلفل اسود وشطة وبعد ضربهم في
الخلاط قطعي عليهم عودين بقدونس وبنستعمل هذة الصلصه مع الكبسة ايضا بتكون
روعة وان شاء الله الوصفة تعجبكم

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
العمدة الباشا
Admin
Admin
العمدة الباشا


نجوم الادارة
الجنس : ذكر
الابراج : الجوزاء
عدد المساهمات : 4668
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
العمر : 53
المزاج : رايق

ارز بالكبد والقوانص Empty
مُساهمةموضوع: رد: ارز بالكبد والقوانص   ارز بالكبد والقوانص Emptyالأحد 27 يونيو 2010, 19:04

ارز بالكبد والقوانص Domain-6f07493f90
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://al3omda.ahladalil.com
ضوء القمر
مراقب عام
مراقب عام
ضوء القمر


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2063
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
المزاج : عادي زي كل يوم

ارز بالكبد والقوانص Empty
مُساهمةموضوع: رد: ارز بالكبد والقوانص   ارز بالكبد والقوانص Emptyالإثنين 28 يونيو 2010, 14:42

ميرسي كتيييييييييييييييييييير على المرور
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ارز بالكبد والقوانص
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» احلى رز بالكبد والقوانص لعيونكو

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
العمدة الباشا :: قسم الأسرة :: مطبخ العمدة-
انتقل الى: